Zavřít reklamu

iOS 9.2 iconNa začátku tohoto týdne vydal Apple pro vývojáře vůbec první beta verzi iOS 9.2. Ta sebou samozřejmě přináší několik oprav a vylepšení stability a také novinky pro Safari. Nové funkce nebo vylepšení by měly přibývat společně s dalšími beta verzemi, které bude společnost vydávat během následujících týdnů. Hlavní novinkou iOS 9.2 beta 1 je především vylepšená funkce Safari View Controller, která se aktivuje, když otevřete odkaz vedoucí do Safari v nějaké aplikaci od vývojáře třetí strany. Ovšem namísto toho, aby se otevřela celé Safari a vyhodilo vás z aplikace, tak se otevře jen jakýsi náhled.

Jenže Safari View Controller je z velké části omezený a neumožňuje používat všechny funkce Safari. Hlavním nedostatkem je nemožnost používat rozšíření od vývojářů třetích stran,, jako třeba 1Password, a tak jste si z něj v Safari View Controller nemohli vložit heslo nebo třeba si článek uložit do Evernote. To se ale s iOS 9.2 mění, jelikož umožňuje využívat rozšíření i v Safari náhledu a navíc přidává i skrytou funkci pro načtení desktopové verze stránky nebo obsahu bez blokované reklamy pomocí dlouhého podržení tlačítka pro obnovení.

Pro lepší představu, jak nové funkce fungují se můžete podívat na video od serveru idownloadblog níže, kde je názorně ukázaný i rozdíl mezi starší a novou verzí iOS 9.

iOS 9

Dnes nejčtenější

.