Zavřít reklamu

Facepalm emoji emotikon icon
Apple si moc dobře uvědomuje, že emotikony jsou velkým lákadlem pro mnohé uživatele jablečných produktů a právě proto nepřišel se 184 novými už s příchodem iOS 9, kam už přidal spousty jiných novinek, ale až s iOS 9.1, aby uživatele nalákal aktualizovat. Možná to pro některé z vás zní absurdně, ale je to tak a noví smajlíci jsou obrovským tahákem.

Nové emotikony přišly jen díky tomu, že Unicode byl v létě aktualizovaný na další verzi a to konkrétně na Unicode 8.0, kde právě přibylo spoustu nových emoji, které poté Apple navrhl podle sebe a implementoval do nejnovější verze iOS 9. Jenže další verze Unicode už je na cestě a měla by opět dorazit v létě v průběhu prázdnin a přinést další várku nových smajklíků a jiných emotikonů, které snad už ani nikdo nevyužije, jelikož už teď jich iPhone nabízí snad více než 1000.

Jenže jeden je přeci jen zajímavý a vsadím se, že ho bude spousta z vás pravidelně používat a získá si podobnou popularitu, jako nyní emotikon zdvihnutého prostředníčku. Jde o Facepalm emotikon, který nemá vyjádřit nic jiného, než jen zesměšnění někoho druhé a poukázat na to, jak je vlastně hloupý, že mu něco nedošlo a podobně. Facepalm zná snad každý, protože s nástupem animovaných GIF obrázků byl vidět téměř všude a stal se neskutečně oblíbeným. Jako smajlík na iPhonu chybí a v současné době jej najdete snad jen u Skypu.

Facepalm emoji

Facepalm emotikon ale nebude zdaleka jediný nový smajlík v iOS 10. Dorazit by měl například i „selfie“ emotikon nebo obličej někoho, komu se právě zvedá žaludek. Dočkat bychom se mohli i nových jídel, zvířat, gest, vozidel v podobě koloběžky a skútru, nevěsty a ženicha, matky čekající dítě a mnohých dalších, které můžete vidět níže.

Jedná se zatím jen o návrhy a ve finále bude na Applu, zda je z nové verze Unicode implementuje přímo do iOS. Společnost si ale ze znaků dokonce někdy složí i vlastní smajlíky, a příklad může být i ten nejnovější ve tvaru oka, o kterém se můžete dozvědět něco více v článku Víme, co znamená záhadný smajlík v iOS 9.1.

01snwq5hg087kg

*zdroj: Emojipedia

Dnes nejčtenější

.