Zavřít reklamu

Steve JobsFilm Steve Jobs bol v priebehu uplynulých dvoch týždňov dostupný len v 60 kinách v New Yorku, LA, Toronte a ďalších pár mestách v USA a Kanade, ale už to stačilo na vysokých tržbách. V tak malom množstve kín totiž tržby filmu presiahli 2,6 milióna dolárov a je zrejmé, že čoskoro tržby vzrastú. Odteraz je totiž film dostupný v 2 411 kinách naprieč obomi krajinami, pričom sa čaká, že len počas tohto víkendu utŕži ďalších 15 až 19 miliónov dolárov, čím sa priblížia k rozpočtu 30 miliónov. Ten sa podarí prekonať však až neskôr, aj vďaka plánovanej premiére filmu v ďalších krajinách. U nás sa film začne premietať 12. novembra/listopadu a LsA je jeho partnerom. Vďaka čomu, ak si film kúpite na DVD alebo Bluray, dostanete v balení príjemný bonus v podobe našich nálepiek.

Universal Pictures v súvislosti s úspechom filmu zverejnili na YouTube množstvo bonusových videí, ktoré rozprávajú o filme alebo odhaľujú zaujímavosti z natáčania. V nich sa mimo iného objaví aj Steve Wozniak, ktorý spomína na skutočného Steva Jobsa, ktorého poznal. Universal tiež zverejnil niekoľko scén z filmu priamo na YouTube, pričom o dvojicu z nich sme sa s vami exkluzívne podelili s českými titulkami. K novým videám patrí aj rozhovor tvorcov filmu za kruhovým stolom, kde spomínajú na Steva Jobsa a jeho posolstvo. Obe videá môžete vidieť nižšie.

V prvom Steve Wozniak opisuje, že tento film je o zachytení osobe a o tom, ako táto osoba zaobchádza s ostatnými. Jobs mal vždy povahu neohrozeného lídra, ktorý musel vždy všetko vedieť. Chcel mať všetko pod dohľadom, vedieť, na čom jeho zamestnanci pracujú a hlavne chcel vidieť, ako v tom napredujú. Chcel byť tvárou spoločnosti a to sa mu v Appli naozaj podarilo, keďže Apple si dnes spájame s Jobsom viac, než s kýmkoľvek iným. A prečo sa Apple stal tak úspešný a vytlačil ostatných predajcov? Princíp bol v tom, že Steve bol Apple a chcel, aby ľudia vyrábali také produkty, ktoré chcel používať on, nešlo mu o nejaké veľké možnosti úpravy a zásahy do systému, ako to chceli ostatní.

Steve vôbec nebol technicky zdatný, ľudia pod ním však boli a on ich dokázal ovplyvniť natoľko, že dokázali zdanlivo nemožné. A presne preto viete Apple produkty používať aj bez všelijakých manuálov alebo dokonca môžete vidieť videá, kde malé deti ovládajú iOS zariadenia skoro ako by ich používali dlhodobo. Stevovi skrátka išlo o banálnu vec – jednoduchosť. A dokázal to. Steve mal však aj negatívnu stránku, jeho kritika vedela bolieť. Ale Wozniak dodáva, že negatívnu stránku mal aj Thomas Edison. V druhom videu potom Aaron Sorkin dodáva, čo dáva produktom Applu takú silu: vytváranie si priateľského púta k zariadeniam. Pretože nebol technický zdatný, ukázal programátorom a inžinierom, ako robiť počítače pre bežných ľudí.

130730_RIVAL_SteveJobsSmiling.jpg.CROP.article568-large

Film Steve Jobs

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.