Zavřít reklamu

Apple Watch 2 iconLetos tak nějak všichni už počítali s tím, že Apple druhou generaci svých chytrých hodinek Apple Watch nepředstaví. Příští rok už ale bude situace zcela jiná, jelikož už nějaké informace od zdrojů naznačují, že Apple Watch 2 mají skutečně dorazit a opět by tak měl Apple učinit po boku nových iPhonů, jako tomu bylo minulý rok. Je dost možné, že během následujícího roku se dočkáme nějakých úniků a samozřejmě také konceptů, které se na únicích budou zakládat.

Vypadá to ale, že doba konceptů Apple Watch 2 už začala, jelikož v minulosti jsme se některých už dočkali a nyní přichází další, který je ale oproti předchozím o něco realističtější a poskytuje nám možný náhled na některé novinky u Apple Watch 2.

Za konceptem stojí designér Eric Huismann, který si druhou generaci představuje jen lehce designově vylepšenou, což by mohla být skutečnost, protože Apple jen tak neplánuje razantně změnit vzhled hodinek, a jako u iPhonu projdou změnou jen některé detaily. Autorův koncept se chlubí zajímavě zahnutými rohy, které dělají Apple Watch 2 o dost zaoblenější a vlastně se jedná o podobný styl zahnutí jako u iPhonu 6/6s. Další novinkou je 1,2-megapixelová kamera na přední straně těla vsazená těsně na displej přímo do těla hodinek. Ta by pochopitelně měla sloužit pro Face-Time hovory a některé informace skutečně naznačovaly, že by ji druhá generace Apple Watch měla nabídnout.

Apple Watch 2 concept 4

Huismann se ale nezaměřil jen na samotné tělo hodinek, ale také na řemínky. Konkrétně totiž navrhl Sport pásek, který by měl v kolíku pro uchycení zabudovaný senzor na měření teploty těla a krevního tlaku. Apple původně mluvil o možnosti měřit tlak pomocí hodinek ještě ve spojení s první generací hodinek, ale nakonec od toho opustil, jelikož prý společnosti nepodařilo vyvinout jej do takové fáze, aby si mohli dovolit senzor implementovat hned do první generace.

Nakonec designér navrhl i třetí velikost hodinek ve 45mm variantě, která by se prodávala vedle současných 38mm a 42mm Apple Watch. Nikdo si nikdy nestěžoval na malý displej větších hodinek a všem pravděpodobně vyhovuje, tudíž by větší variantu nakonec přivítal asi jen zlomek zákazníků. Zdá se nepravděpodobné, že by Apple představil 45mm Apple Watch 2, jelikož by tím hlavně ztížil práci programátorům aplikací. Jenže kdo ví, jestli se za několik let třeba jen nedočkáme Apple Watch Plus podobně jako iPhonu.

Apple Watch 2 concept 5
Apple Watch 2 concept 1
Apple Watch 2 concept 2

*zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.