Zavřít reklamu

Western Digital iconJak důležité je asi pro ostatní společnosti dodávat díly pro Apple? Zeptat se můžete například Intelu, který vyloženě touží po tom, aby mohl dodávat čipy pro budoucí iPhone nebo Samsungu, který díky Applu konečně po několika letech za jedno čtvrtletí taky něco vydělal, jelikož dodává procesory pro iPhone 6s a 6s Plus. Zdá se, že podobně to vidí i Western Digital, který včera koupil známou společnost SanDisk za poměrně vysokých 19 miliard dolarů.

SanDisk totiž podle informací z letošního léta dodal 30% uložišť pro iPhone 6 a iPhone 6 Plus a zbylých 50% pak Toshiba a 20% SK Hynix. SanDisk navíc dodává paměťové čipy pro iPad a Mac. Není známé, zda a jestli vůbec dodával SanDisk i díly pro nejnovější iPhone 6s a 6s Plus, jelikož po rozebrání telefonů nebylo nikde objeveno jméno společnosti a ani žádné informace nenaznařují, že by měl SanDisk pro nejnovější iPhony paměťové čipy dodávat, ale ani to není vyloučeno.

SanDisku se popravdě v poslední době příliš nedařilo, jelikož kvůli poměrně důležitému partnerství mezi Apple a Samsungem prý společnost přišla o důležité zákazníky, kterým mohl být právě Apple. SanDisk prý ani nedosáhl takových výsledků, které očekávali analytici a ceny za jejich produkty musely jít dolů a dodací lhůty se prodloužily, což společnosti rozhodně neprospívá. Jenže ihned po včerejší akvizici společnost Western Digital akcie okamžitě stouply, což by mohlo SanDisku pomoct.

Western Digital navíc tuší, že SanDisk má poměrně dobré vztahy s Toshibou, se kterou údajně spolupracuje a nechává si v jejich továrnách vyrábět některé čipy. Je dost možné, že SanDisk a Toshiba už v současné době pracují na paměťových čipech pro iPhone 7, kde by rozhodně mohli být hlavní dodavatelé a právě v tom viděl Western Digital velký potenciál, jak se dostat k Applu, který neznamená nic jiného, než jen přísun peněz.

Western Digital

Dnes nejčtenější

.