Zavřít reklamu

Apple TV 2015 iconDlouhou dobu jsme se nedočkali od Applu žádného náznaku, že se bude nová Apple TV 4. generace prodávat také v České republice. Na apple.com/cz společnost nepřidala kategorii TV, jako to udělala v USA nebo v sousedním Německu a proto jsou dlouhou dobu váhali, zda bude novinku u nás nabízet nebo ne. Minulý týden jsme jako první zjistili, že alza.cz už Apple TV 2015 společně s iPadem Pro nabízí, což byl jasný důkaz, že se v České republice i na Slovensku skutečně prodávat bude.

Nyní, jen pár dní před zahájením předobjednávek Apple konečně přidal kategorii TV přímo na apple.com/cz. Všechny informace týkající se nové generace set-top boxu s logem nakousnutého jablíčka jsou v češtině. Jak se ale přímo ze screenshotů zdá, tak samotný tvOS v češtině prozatím nebude, ale postupem času bychom se lokalizace dočkat mohli podobně jako se děje pomalu u Apple Watch.

Velice zajímavá, ale v podstatě očekávána je informace ohledně nového ovladače. Ten totiž nabízí speciální tlačítko pro aktivování Siri, jenže už dříve se objevila informace, že toto tlačítko bude v zemích, kde Siri není podporována, nahrazeno tlačítkem pro vyhledávání. Nakonec to vypadá, že žádná druhá verze ovladače ale nebude a proto i k české Apple TV bude přibalen ovladač s tlačítkem, na kterém najdete ikonu Siri, jenže žádnou Siri s ním (prozatím) neaktivujete a jen se spustí vyhledávání. Ostatně to, že v ČR nebude na tvOS dostupná Siri potvrdil Apple tak, že pro nás ovladač pojmenoval jako Apple TV Remote, zatímco v USA a dalších zemích se jmenuje Siri Remote.

Cenu Apple na stránkách prozatím neuvádí a jediné, co se dozvíte je to, že se jí dočkáme „už brzy.“ Jenže právě díky alza.cz už byly ceny v korunách předem odhaleny a podrobněji rozepsané je najdete v níže uvedeném článku.

Apple TV

Dnes nejčtenější

.