Zavřít reklamu

iconhtc_115x115Vsadím se, že většina z našich čtenářů už četla o nejnovějším smartphonu z dílny HTC, který se až příliš podobá iPhonu 6 a 6s. Nový HTC One A9 není vlajkovou lodí společnosti, ale jedná se spíše o model střední třídy, o který by měli mít zákazníci zájem, což by se HTC rozhodně hodilo, protože prodeje jejich telefonů jdou rapidně dolů a společnosti se už nedaří jako dříve.

HTC si nyní nenechalo útoky na svou adresu jen tak líbit a dnes se na tiskové konferenci v Taiwanu jasně vyjádřilo, že to Apple už dříve začal kopírovat HTC, ne že oni nyní okopírovali Apple respektive iPhone. Jednatel společnosti, Jack Tong, dodal, že jejich společnost vydala už před třemi lety celokovové tělo u smartphonu, které Apple následně okopíroval.

HTC má vlastně v jistém směru pravdu, jelikož jejich model One M7 byl skutečně prvním telefonem s celokovovým hliníkovým tělem, kde jste na zádech a po straně našli plastové pásky pro antény, které Apple později použil u iPhonu 6 a 6 Plus. HTC One M7 vyšel v březnu 2013, zatímco iPhone 6 a 6 Plus až o rok a půl později.

Jenže HTC tak trochu zapomnělo, že jejich nejnovější One A9 se iPhonu 6 a 6s nepodobá jen zadními pruhy, ale také mnoha dalšími prvky, jako například vystouplou čočkou fotoaparátu na zadní straně, kulatými rohy, zaobleným displejem, jedním mikrofonem nacházejícím se na spodní straně vedle nabíjecího konektoru a nakonec je k dispozici v téměř totožných barvách jako právě nejnovější iPhone 6s.

Je jasné, že ve výsledku se od sebe inspirovaly obě společnosti, jenže právě pruhy, které Apple od HTC ukradl, jsou jedním z nejnepovedenějších prvků iPhonu 6 a 6s. HTC se nyní inspirovalo trochu více, než bylo zdrávo a je to vidět hned na první pohled. Bránit se může jak chce, ale titul kopírující společnosti mu na nějakou dobu zůstane stejně jako Samsungu a mnoha dalším, kteří se u Applu nejednou inspirovali.

HTC one A9

 

Dnes nejčtenější

.