Zavřít reklamu

iPhone robber stealingApple je sice nejbohatší společnost světa, ale to ještě neznamená, že by ji její zaměstnanci měli okrádat. Zvlášť, pokud společnosti ukradnete tak vysokou částku, že atakuje 1 milion dolarů, tedy přibližně 24 milionů českých korun. Právě tolik totiž ukradl jeden zaměstnanec Apple Storu, který ale nebral peníze z pokladny nebo nevyloupil nějaký trezor přímo v obchodě, ale bral postupně jednu dárkovou iTunes kartu za druhou, že se částka vyšplhala na přesných $997,000.

Zaměstnanec totiž používal falešnou kreditní kartu, aby mohl zfalšoval prodej dárkové karty, jenže po čase se na jeho podvod přišlo a nyní půjde do vězení si za svůj čin posedět pěkně možná i na dlouhou řádku let. Muž ukradené karty neuplatňoval na nákup aplikací, hudby nebo filmů v iTunes, ale prodával je dál za mnohem nižší částky. Díky tomu si nevydělal zrovna nejvíce, přibližně nějakých 100 000 dolarů, což není úplně špatné, ale jít za to do vězení se mu rozhodně nevyplatilo.

Zaměstnanec prý pro Apple pracoval od prosince 2013 a to konkrétně v Queens Center Mall, tedy v New Yorku. Pokud bude usvědčen, tak by mohl dostat trest až na 15 let, tudíž by se dostal ven právě v době, co by Apple představil iPhone 14.

Apple Store

Dnes nejčtenější

.