Zavřít reklamu

iPad Docking StationKým u väčšiny svojich produktov Apple oznamuje, že im neustále rastú predaje, u iPadov je situácia presne opačná. Tam totiž pravidelne počúvame, že situácia oproti predošlému roku je horšia a preto sa spoločnosť snažímí prísť s dobrým riešením, ako zvrátiť trend. A zdá sa, že tento rok sa jej v tom zadarí, keďže Apple začne už budúci mesiac predávať iPad Pro, absolútnu novinku v rodine tabletov od Applu. A zdá sa, že v záujme vylepšenia predajov môže mať Apple v príprave ďalšie doplnky, ktoré budú zaujímavé pre profesionálov, jednotlivcov aj firmy, ktoré o ne možno prejavia záujem a súčasne tak prejdú na iPad, alebo keď ho už používajú, tak aspoň na jeho novšiu generáciu. Spoločnosť si totiž patentovala multifunkčný magnetický držiak pre iPad, ktorý by fungoval podobne ako Smart Cover, ibaže by bol silnejší a vy ste tak mohli pripojiť k iPadu statív alebo iný doplnok bez obáv, že by vám tablet padol na zem.

Presnejšie by sa jednalo o celú veľkú plochu, ktorá by sa prichytila na zadnú stranu tabletu a tento doplnok by bol následne pripojený k inému príslušenstvu. Napríklad ku klasickým stojanom, vďaka ktorým by bolo možné používať väčší iPad (Pro) napríklad ako informačnú obrazovku u operátora alebo napríklad by bolo možné tablet pripojiť ku statívu, čo by ocenili hlavne kameramani, ktorí chcú točiť obsah s pomocou tabletu. Ten by bol pochopiteľne pripojený k statívu pomocou silného magnetu, ktorý by ale nebol extrémne silný. Senzory, ktoré by boli v jeho blízkosti, by mohli fungovať aj naďalej bez rizika poškodenia. Po stránke dizajnu si dal Apple záležať na vzhľade nového magnetického držiaku. Ten je rovnako vysoký ako samotný tablet, na šírku a hrúbku by však mal iné rozmery.

Jednalo by sa o doplnok v tvare tuby, ktorý by však disponoval na jednej strane magnetmi a na druhej strane by pozostával z nemagnetického materiálu. Magnety by však boli dostatočne silné a Apple dokonca vraví, že ak by ste mali takto vedľa seba dva iPady s magnetickým držiakom, mohli by ste ich pripojiť k sebe a mohli tak vytvoriť si z tabletov jedno zariadenie v tvare knihy. Okrem toho Apple nevylučuje, že doplnok by sa mohol objaviť aj v ďalších zariadeniach, mimo iného aj v automobiloch. Mohlo by sa tak jednať o jeden z viacerých nových doplnkov, ktoré by mohli byť predstavené (alebo boli). Apple predsa pred mesiacom predstavil pero Apple Pencil a klávesnicu Smart Keyboard, ktorá využíva nový Smart Connector, čo je technológia fungujúca podobne ako MagSafe, ibaže sem nepripájate nabíjačku ale klávesnicu, ktorá vám skôr hltá batériu ako dopĺňa.

iPad Docking Station
iPad Docking Station

Zaujímavo tiež znie patent, ktorý Apple označil ako Elektronické zariadenia s prirodzenými senzormi. Z takéhoto názvu sa veľa nedozviete, ale ide svojim spôsobom o technológiu, ktorá ďalej rozširuje schopnosti iPhonu, či už ide o fitnes funkcie alebo o upozorňovanie užívateľov na rôzne zmeny. O senzory sa dnes stará koprocesor M9, ktorý je súčasťou iPhonu 6s a má veľmi dôležitú funkciu, keďže okrem toho, že zastrešuje funkcionalitu senzorov ukrytých v iPhone, zároveň šetrí batériu. Teraz sa však Apple chce sústrediť na čipy úzko spojené s prírodou – merali by vonkajšiu teplotu, barometrický tlak, vlahu a ďalšie aspekty, pričom senzory by boli ukryté buď pri mriežke mikrofónu alebo reproduktoru, keďže na prácu potrebujú prístup ku vzduchu. Jednalo by sa však, podobne ako v prípade M9, o jeden čip, ktorý by mal na starosti všetko a vedel by tak ušetriť batériu vo vašich zariadeniach. Patentovaná technológia by si vedela nájsť využitie nielen u iPhonu, ale aj u Apple Watch, kde Tim Cook vyhlásil, že spoločnosť má veľké plány v oblasti zdravia a fitnes aktivity. Výsledkom by bolo, že Apple Watch by vedeli k vašim fitnes dátam doplniť aj ďalšie údaje. Prípadne by vás vedeli informovať o napr. súčasnej teplote bez nutnosti pripojiť sa na internet a to priamo na ciferníku, v podobe komplikácií.

Apple Watch LsA

*Zdroj: AppleInsider

 

Dnes nejčtenější

.