Zavřít reklamu

Tim Cook Apple - iconTim Cook sa zúčastnil konferencie Wall Street Journal Digital Live, ktorá je v podstate takým duchovným nástupcom AllThingsD a odhalil tu niekoľko zaujímavých detailov nielen o čerstvo vydaných produktoch, ale tiež odhalil, ako sa darí službe Apple Music a prekvapivo odhalil aj dátum, kedy bude zahájený predaj novej Apple TV 4. generácie, ktorá prináša veľké množstvo noviniek. Riaditeľ Cook oznámil, že nová Apple TV sa začne predávať 26. októbra/října 2015, teda už budúci pondelok. Objednané kusy vám však spoločnosť doručí až neskôr behom toho týždňa. Viac o tom sa ale dočítate v samostatnom článku Apple spustí předobjednávky nové Apple TV 2015 už v pondělí.

Rovnako zaujímavá je aj informácia o počte predplatiteľov Apple Music. Tu sa Tim Cook pochválil, že služba má momentálne 6,5 milióna platiacich užívateľov a 15 miliónov predplatiteľov celkovo. Ale zatiaľ čo pri Apple Music sa s radosťou podeli o čísla, u Apple Watch už mal Cook problémy a odpovedal vyhýbavo: “Neoznamujeme čísla. Toto je informácia pre konkurenciu. Nechcem jej pomáhať. Behom prvého štvrťroku sme predali veľa kusov a behom minulého štvrťroku sme ich predali ešte viac. A myslím, že tento štvrťrok ich predáme ešte viac.” Je teda možné, že hodinkám sa naozaj nedarí tak, ako si Apple predstavoval? Možné to je. A akým smerom sa bude uberať vývoj inteligentných hodiniek? Apple chce rozvíjať hlavne zdravotnícke a fitnes funkcie Apple Watch, keďže toto sú dva aspekty, ktoré ľudia milujú: “Zo zdravotného hľadiska máme veľké plány.” Padla tiež otázka, či Apple Watch budú niekedy osamostatnené od iPhonu, predsa len konkurenti ako je Samsung Gear S2, sú dostupné aj v 3G verzii so vstavanou eSIM kartou a môžete s nimi telefonovať a reagovať na upozornenia aj keď nemáte po ruke mobil, čo je užitočné najmä ak idete niekam, kde nechcete byť rušení neustálymi upozorneniami smartfónu. Plánuje niečo také aj Apple? “Nepoviem vám,” povedal Cook.

Apple Watch Sport

Tim Cook sa nakoniec dočkal aj otázok ohľadom automobilového priemyslu. Samozrejme, Cook by len tak neoznámil, že jeho firma pracuje na aute. Jeho vyjadrenia však bolo rozhodne zaujímavé. Vraví, že softvér začína byť čím ďalej tým dôležitejšou súčasťou automobilov a rovnako tak začína byť dôležité aj autonómne jazdenie: “Zdá sa, že tu dôjde k veľkým zmenám. My chceme, aby mali ľudia v aute rovnaký zážitok z používania softvéru ako na iPhone. Pozeráme sa na veľa vecí. Náš plán je zredukovať tento zoznam na menej. Uvidíme, čo urobíme v budúcnosti. Myslím si ale, že automobilový trh došiel do bodu, kedy je treba spraviť obrovskú zmenu, nie len evolučnú zmenu.”

Apple-Car-3-1024x323

apple-music

*Zdroj: WSJ; MacRumors

Dnes nejčtenější

.