Zavřít reklamu

iPad Pro iconDnes dopoledne jsme vás informovali, že server MacRumors informoval o evropských cenách nové Apple TV 4 a iPadu Pro. V článku jste mohli najít ceny v eurech ze sousedního Německa a odhadovaný přepočet na české koruny. To jsme ale ještě netušili, že český Apple Authorized Reseller Alza.cz také nabízí oba zmíněné produkty v České republice a dokonce i prozradila přesné ceny obou novinek, které dorazí na náš trh úplně stejně jako do na všechny ostatní.

Jak je vidět, tak naše odhadované ceny byly o něco více pesimistické, než tomu je ve skutečnosti a dočkáme se jak levnější Apple TV, tak iPadu Pro. U nové Apple TV 2015 se jedná o rozdíly v řádech stovek, ale u iPadu Pro dokonce v řádech tisíců, což mnohé zájemce o gigantický tablet i o novou apple TV jistě potěší.

Velice zajímavá je také informace přímo v popisu Apple TV, že bude dodávána společně s ovladačem Siri Remote, přitom k nám měl dorazit ovladač bez Siri, kde namísto tlačítka pro aktivování asistentky mělo být jiné tlačítko pro vyvolání Spotlightu, ve kterém je nutné vyhledávat ručně. Právě tento fakt by mohl naznačovat, že bychom se do konce roku mohli skutečně dočkat Siri v češtině, anebo jen bude Apple dodávat stejný ovladač pro všechny země, se stejně označeným tlačítkem a bude se všude jmenovat Siri Remote, přitom žádná Siri s ním aktivovat nepůjde. Změna tedy bude jen přímo v tvOS nebo si budeme moct i v České republice nastavit anglickou Siri stejně jako na iPhonu.

Apple TV 32GB

Apple TV 2015 32GB

Apple TV 64GB

Apple TV 2015 64GB

iPad Pro 32GB (Wi-Fi)

iPad Pro 32GB Wi-Fi

iPad Pro 128GB (Wi-Fi)

iPad Pro 128GB Wi-Fi

iPad Pro 128GB (Wi-Fi + Cellular)

iPad Pro 128GB Cellular

Dnes nejčtenější

.