Zavřít reklamu

Magic Mouse 2Na začátku týdne Apple představil a ihned začal prodávat nové příslušenství pro počítače Mac. Konkrétně se jedná o novou klávesnici Magic Keyboard, Magic Trackpad 2 s podporou Force Touch technologie a nakonec Magic Mouse 2, která vyměnila běžné tužkové baterie za vestavěnou, tudíž ji musíte dobíjet přes Lightning kabel. Jenže konektor pro nabíjení je umístěn tak nedomyšleně na spodní straně, že nad tím zůstává rozum stát.

Při nabíjení myši totiž musíte myš o kabel opřít, tudíž se kabel ohýbá přímo u konce a všichni víme, jak na tom je Lightning kabel od Applu. Případě můžete položit myš na její kulatá záda a připojit kabel do konektoru, jenže tím se vám také bude myš naklánět k jedné straně či dokonce klouzat po podložce. Je jasné, že inženýři z Applu chtěli konektor jednoduše skrýt, jenže praktické použití je nešikovné.

Kdyby konektor šikovně schovali do přední části těla Magic Mouse 2, tak by za prvné elegantně vyřešili nabíjení a za další by se dala myš použít i drátově v případě nouze, kdyby se vybila a vy byste potřebovali rychle pracovat dál. Úplně stejně lez totiž Lightning kabelem připojit Magic Trackpad 2 a novou Magic Keyboard k Macu do USB.

Na obrázku níže můžete vidět návrh, jak by to vypadalo, kdyby inženýři v Applu trochu mysleli a přesunuli konektor dopředu Magic Mouse 2. Samozřejmě by ještě stálo za to skrýt konektor z z horní části, aby bylo celý povrch myši jednotný jako nyní.

Magic Mouse 2 koncept

*zdroj: iMore

Dnes nejčtenější

.