Zavřít reklamu

iWork iconApple jen před malou chvílí aktualizoval balík iWork pro Mac + iOS, který obsahuje aplikace Pages, Numbres a Keynote. Verzi pro Mac samozřejmě připravil na nejnovější OS X El Capitan, tudíž přidal podporu pro Split-View, která umožňuje dát si dvě aplikace vedle sebe při režimu na celou obrazovku. Trojice aplikací pro iOS získala podporu pro nový 3D Touch displej u iPhonu 6s a 6s Plu a několik další novinek.

Celá trojice aplikací pro OS X nyní spolupracuje s trackpadem vybaveným technologií Force Touch, který Apple představil v úterý a najdete jej také v Retina MacBooku a MacBooku Pro. Například pokud kliknete v Pages na obrázek silněji, tak jej můžete okamžitě začít editovat a získáte zpětnou vazbu díky zabudovaném haptickému motorku.

Keynote a Pages také získaly podporu pro starší formáty z roku 2006 a 2008 a Numbers nově umí otevřít verzi z roku 2008. Navíc sdílené dokumenty z Pages, Numbres a Keynote můžete nyní otevřít v prohlížeči přímo na iOS nebo dokonce i na Androidu.

Jak už jsem zmínil výše, Apple také aktualizoval iWork pro iOS, kde na iPadu přidal podporu pro multitasking a na iPhonu pro 3D Touch displej. Na iPadu navíc všechny tři aplikace podporují nová Multi-Touch gesta pro vybrání textu a novou nabídku zkratek na klávesnici, díky které můžete rychle formátovat text. Stejně tak jsou podporovány klávesové zkratky u připojených aplikací k iPadu, čímž Apple dokazuje, že iPad lze skutečně používat namísto MacBooku například ve škole.

Některé z iWork aplikací jak na iOS, tak na OS X, získaly mnoho dalších menších oprav a vylepšení. Jejich kompletní seznam najdete vždy u příslušné aplikace buď v iTunes App Storu nebo v Mac App Storu.

Apple samozřejmě nabízí všechny aplikace zdarma pro uživatele, kteří si koupili novější zařízení od Applu. Ostatní uživatelé vlastnící starší zařízení si musí každou z Mac aplikací zakoupit za poměrně vysokých 19,99 € a na iOS za 9,99 €.

iWork apps

Dnes nejčtenější

.