Zavřít reklamu

iFixit iPhone 6s teardown icon
Technici z iFixit jako již každý rok rozebrali nový iPhone 6S a upozornili na změny, které nastaly oproti minulému roku. Ty největší nastaly především v displeji, který se nyní skládá z osmi vrstev a to především kvůli technologii 3D Touch, která reaguje na tlak. Poprvé se také stalo, že nebylo uveřejněno „repairability score“, tedy skóre opravitelnosti. Čím vyšší, tím lehčí oprava. Rozebírání displeje obnáší 13 kroků a jedná se tak o velice komplikovanou součástku, narozdíl od předchozích generací.

Senzor tlaku technologie 3D Touch je umístěn až jako poslední vrstva pod displejem, je tak velmi snadné ho vyměnit. Kromě nového 3D Touch displeje přibyl i haptický motorek (Taptic Engine). Ten ubral místo baterii, ta nyní nabízí pouze 1715mAh, což je kapacita menší než minulý rok. Apple ale i navzdory tomuto faktu slibuje stejnou výdrž jako u předchozí generace.

Nová konstrukce iPhonu a poslední úniky také naznačují, že se iPhone blíží k naprosté vodotěsnosti. iPhone 6S vydržel hodinu pod vodou, voda do něj totiž vtéká pouze přes konektory, vše ostatní je velice pevně zalepeno.

4Zv3CDCSJRIMhicr
Qu6FYJH1QvEZDNdT

iPhone-6s-display-teardown2
HPUJEHjPfVCKybXI

*zdroj: iPhone Hacks

Dnes nejčtenější

.