Zavřít reklamu

UAGJednoho krásného dne, kdy si pohodlně sedím v křesle, v ruce hoří Partagas a přemýšlím nad taktikou, jak porazím souseda ve Fifa 2016 na PS4 mi soused z ničeho nic volá se slovy: „Vstávej, jdeš si koupit bike, musím tě dostat do formy“. Za hodinu už jsem doma s bajkem a kompletním vybavením a v tom mi docvakne jedna zásadní věc, že jsem na kole 10 let neseděl a zvolit místo tachometru iPhone nebyla možná ta nejlepší volba. No nic však mám v pracovně ještě nějaké ty obaly od iPouzdro.cz, tak tam snad něco najdu a sahám po UAG – Urban Amor Gear.

Jedná se o odolné pouzdro, které splňuje vojenské drop-normy MIL STD 810G 516.6, které musí splňovat veškeré ochranné vybavení pro armádu USA. Obal tvoří kombinace tvrzeného plastu a gumy, díky čemuž přežíje telefon skutečně jakýkoli běžný pád, což jsem si osobně otestoval. Okraj přesahuje displej o zhruba dva až tři milimetry, aby nehrozilo jeho poškrábání v případě, kdy telefon spadne displejem na zem. Pokud chcete ochranu o v momentě, kdy spadne telefon displejem na nějaký ten kámen, pak musíte sáhnout například po UAG Folio Case, jehož recenzi si můžete přečíst přímo zde. Klasický UAG obal v dnešní recenzi totiž nemá kryt na displej, ovšem díky tomu je zase výrazně lehčí, kompaktnější a na to, že dokáže telefon ochránit skutečně při drtivé většině pádů do dvou metrů výšky, je extrémně lehký a na rozdíl od spousty jiných řešení, nezmění iPhone v neohrabanou cihlu.

UAG iPhone 6s

Nasazení krytu je velmi snadné a probíhá pomocí známého nacvaknutí, celý obal je tedy z jednoho kusu a je skutečně velmi kompaktní. K dispozici je navíc celá řada barev s tím, že v recenzi se bavíme o průhledné variantě. K tlačítkům máte přístup přes gumové krytky které mají úpravu proti klouzání, tak přepínání hlasitosti nebo mačkání je skutečně velmi snadné. Samozřejmostí je přístup ke všem portům, stejně jako k reproduktoru a mikrofonu. Otvor na fotoaparát a blesk je dostatečně velký a navíc jej obklopuje černá matná barva, stejně jako tomu je u slunečních clon u DSLR. Fotografie tedy obalem nijak neznehodnotíte a naopak je můžete ještě mírně vylepšit, protože obal skutečně funguje jako clona.

UAG iPhone 6s case

V balení je taktéž ochranná fólie na displej. Jedná se o pevnou fólii, kterou je však potřeba brát spíše jako bonus v balení než jako součást obalu, kvůli které si právě tento obal koupíte. Neříkám že není dobrá, ale na trhu jsou rozhodně lepší, ovšem ty stojí samotné to, co UAG pouzdro. Samozřejmostí je pak čistící hadřík a návod v češtině/slovenštině k instalaci fólie i samotného obalu. Obal lze použít pro iPhone 6/6s a samozřejmě je k dispozici také varianta pro iPhone 6/6s Plus a taktéž vybrané iPady.

Pokud hledáte minimalistické ale odolné řešení ochrany vašeho iPhonu, pak není v případě UAG nad čím váhat, celý obal je vyroben velmi kvalitně a na první pohled získáváte pocit, že se vašemu iPhonu skutečně nemůže nic stát, což je přesně to, oč tu běží!

UAG
iPouzdro

iPHone 6s UAG

Dnes nejčtenější

.