Zavřít reklamu

foxconnFoxconn sídlící v Číně dnes zveřejnil čísla týkající se svých příjmů za uplynulý měsíc září. Pro mnohé je asi známé, že Foxconn je hlavním výrobcem iPhonu a stará se tedy o kompletní seskládání jablečného telefonu z dodaných komponent. Nyní, právě díky iPhonu 6s a iPhonu 6s Plus, měl Foxconn jedny z nejvyšší tržeb za celou svou existenci, jelikož zveřejnil příjmy ve výši 318.4 miliony dolarů.

Nejedná se sice o vůbec nejvyšší výdělek za měsíc, ale byl o 30% vyšší, než za měsíc předchozí a jednalo se o meziroční nárůst o 17,8%, tudíž iPhone 6s vydělal v měsíci září Foxconnu mnohem více, než loňský iPhone 6 a iPhone 6 Plus, který byl (a stále zatím je) pro Apple nejvýdělečnější iPhone v historii.

Foxconn navíc očekává, že říjen bude pro společnost znamenat ještě vyšší tržby, jelikož prodeje iPhonu 6s si nevedou vůbec špatně. Apple hned po prvním víkendu prodejů oznámil, že prodal 13 milionů iPhonů 6s, což je o 3 miliony více, než u loňského iPhonu 6 za stejné období. Jenže hlavním důvodem, proč Apple prodal více iPhonů než loni je fakt, že tentokrát společnost začala prodávat nový iPhone ve více zemích a obrovský vliv měla Čína, která se dostala hned do první vlny.

Zajímavé je, že dnešní zpráva úplně poprvé uvádí, že Foxconn je také výrobce obalů pro iPhone 6s, což je role, která mu nikdy nebyla připisována. Foxconn tedy hraje důležitou roli v dalším odvětví ohledně iPhonů, jelikož dříve se o výrobu obalů nestaral.

iPhone 6s iPhone 6s Plus FB

*zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.