Zavřít reklamu

Epico Lightning iconAsi se většina z nás shodne na faktu, že Lightning kabel dodávaný společně s iPhonem nebo iPadem příliš dlouho nevydrží. Samozřejmě vše se odvíjí od toho, jak se ke kabelu chováte a zda jej například často přenášíte a podobně. Nicméně, i tak se po čase většině z nich zničí, že přestanou zcela fungovat a jsou na vyhození. Jenže originální náhrada není zrovna úplně nejlevnější, jelikož za kabel od Applu zaplatíte 579 Kč a v případě, že si nějak zničíte i adaptér, tak dáte dohromady 1158 Kč, což za obyčejnou nabíječku je opravdu hodně.

Většinou se proto rozhodnete, že se poohlídnete po levnější náhradě. Jenže v první řadě zjistíte, že buďto stojí skoro stejně jako kabel a adaptér od Applu nebo je výrazně levnější, ale není bezpečná, protože nenabízí certifikaci Made for iPhone (dále jen MFI). A právě v této chvílí nastupuje na scénu Epico Lightning kabel. Jedná se totiž o levnou náhradu za originální kabel i adaptér, po jehož zakoupení nebude vaše peněženka trpět, ale získáte pořádnou nabíječku pro iPhone nebo iPod touch s certifikací přímo od Applu.

Společnost nám poslal jeden kus Epico Lightning kabelu a adaptéru na vyzkoušení, abychom zhodnotili, zda se opravdu jedná o spolehlivou náhradu za originální nabíječku. Po krátkém testování jsem dospěl k závěru, že rozhodně ano. Epico totiž nabízí designově skoro stejný kabel i adaptér jako ten originální od Applu. Liší se jen některé detaily. Co musím rozhodně pochválit je zpracování kabelu, který je i přes svou výrazně nižší cenu o něco pevnější a působí, že vydrží více, než originální kabel. Co se týče adaptéru, tak se liší pouze hmotnostně, protože originální Apple adaptér je rozhodně těžší, ale jinak jsou naprosto stejné, a to jak po designové, tak i po parametrové stránce.

Kromě kvalitnějšího zpracování kabelu je velkou výhodou především cena. Epico Lightning kabel a adaptér vás dohromady v jednom balení vyjdou na příjemných 399 Kč, což je tedy o 759 Kč méně, než při koupi originálního Apple příslušenství, a to už je docela znát. Za poměrně příjemnou cenu tedy získáte spolehlivou náhradu, u které se nemusíte bát, že by váš iPhone nebo iPod touch nějak poškodila, protože je certifikovaná přímo od Applu symbolem MFI.

  • Epico Lightning si můžete koupit přímo zde
Epico Lightning

Dnes nejčtenější

.