Zavřít reklamu

3D touch icon3D Touch displej v iPhonu 6s je skvělá novinka, která nám otevírá dveře k novým možnostem, jak ovládat chytrý telefon mnohdy rychleji a efektivněji. Zatím jsme ale poměrně omezeni v možnostech, kde všude můžeme 3D Touch využít a je jen na Applu, jaké nové funkce pro 3D Touch v budoucnu přidá, jelikož ani vývojáři nemohou nabídnout ve svých aplikacích více, než už známe přímo ze systému. Když se v průběhu roku teprve o 3D Touch displeji spekulovalo, objevila se ukázka, jak by mohla novinka na iPhonu 6s fungovat a kde přesně bychom všichni přivítali její implementaci.

Samozřejmě se jednalo o ovládací centrum, které lze vyvolat přejetím od spodní části obrazovky nahoru, přičemž se vysune panel, kde můžete vypínat/zapínat Wi-Fi, Bluetooth a další. Právě při silnějším stisknutí na příslušnou ikonu mohlo proběhnout přesměrování přímo do nastavení dané funkce, kde bychom si mohli například vybrat už konkrétní Wi-Fi síť, což by nám mnohdy usnadnilo zdlouhavé procházení aplikace Nastavení. Bohužel jsme se ale této zkratky nedočkali a celkově není 3D Touch displej v ovládacím nastavení vůbec využitý.

Nové video od ConceptsiPhone nám ukazuje, jak by právě 3D Touch funkce v ovládacím centru mohli fungovat. Na videu níže můžete vidět, že po silnějším stlačení Wi-Fi ikony se objeví nabídka nejpoužívanějších nebo nejbližších sítí, na které se můžete okamžitě připojit či zvolit „Další“ čímž bychom se přesměrovali přímo do Nastavení. Stejně tak by tomu bylo i v případě Bluetooth.

Možná je jen otázkou času, než Apple opravdu podobnou nebo možná úplně stejnou funkci, která bude využívat 3D Touch, do ovládacího centra implementuje. Rozhodně by ji nejeden uživatel mile přivítal.

 

3D Touch Control Center

Dnes nejčtenější

.