Zavřít reklamu

iPhone 6s Space Gray iconUž zítra v České republice a na Slovensku začíná oficiální prodej nového iPhonu 6s a iPhonu 6s Plus. Mnozí z vás jistě stále uvažují, zda si nový iPhone koupit či počkat na iPhone 7 a někteří jej plánují zakoupit až později během roku například na Vánoce nebo na své narozeniny. Ale těm, kteří si plánují zajít pro nový iPhone 6s už zítra k některému z našich Apple Premium Resellerů nebo si jej objednat přímo na apple.com/cz, vrtá hlavou jak je to ve skutečnosti s obaly pro nový iPhone a zda na něj budou sedět kryty z loňského iPhonu 6.

Mnozí se nás na Facebooku, ale i zde pod články ptali, jestli bude jejich obal pro iPhone 6 sedět na jejich nový iPhone 6s a zda současné prodávané kryty, pouzdra a obaly označované pro iPhone 6 si lze zakoupit také pro iPhone 6s. Bohužel se nedá říct jednoznačně ano ani ne, protože pokaždé se to má s obaly pro nový iPhone jinak.

Jak asi většina z vás už ví, tak nový iPhone 6s je o 0,2mm tlustší a dále pak narostl o 0,2mm na výšku a 0,1mm do šířky. V případě iPhonu 6s Plus je to o 0,2 do hloubky a dále pak o 0,1 do šířky a stejně tak i na šířku. Pocitově v ruce tedy nepoznáte vůbec žádný rozdíl, ale co v případě různých obalů a krytů?

I když Apple začal prodávat speciální obaly pro iPhone 6s a 6s Plus, tak i staré silikonové a kožené obaly pro iPhone 6 lze nasadit i na iPhone 6s. Stejně tak i drtivou většinu jiných obalů, které jsou určené pro iPhone 6 nasadíte na nový iPhone 6s. Úplně stejně je tomu i u většího modelu, kde je rozdíl u výšky telefonu dokonce o desetinu milimetru menší, než u menšího bratříčka oproti loňskému modelu.

Jenže i tak vám některé obaly nebudou sedět, o čemž jsem se osobně přesvědčil. Ultra-tenké obaly například od Ozaki nebo od Happy Plugs, které nabízejí tenké třeba jen 0,2mm, jsou vyrobeny na desetinu milimetru přesně, aby obepnuly tělo iPhonu, díky čemuž jsou opravdu tenké a mnohdy vám prosvítají i barevné varianty. Právě tyto obaly potřebují speciální edici pro iPhone 6s, jelikož loňskou verzi na letošní iPhone narvete jen stěží nebo vůbec. A pokud se vám to povede, tak si můžete buďto poškrábat telefon nebo zničíte obal při sundávání. Osobně jsem nemohl jakou dobu tenký obal z iPhonu 6s sundat, přitom byl nandaný jen na jednu polovinu, protože se na telefon prostě nevešel a navíc se zahákl za vystouplou čočku, což nakonec vedlo k tomu, že dolní okraj okolo výřezu na fotoaparát se zohýbal a nyní je obal poničený.

iPhone 6s 10

Dnes nejčtenější

.