Zavřít reklamu

Harry Potter iBooks iconApple jen před malou chvílí v tiskové zprávě uvedl, že začátkem dneška budou v iBooks pro iPhone, iPad a Mac dostupné všechny knihy Harry Pottera od J.K. Rowlingové. Nejedná se ale o obyčejné knihy, nýbrž o rozšířenou edici, která obsahuje speciální poznámky autorky a několik kreseb a doplňujících informací, které nikde jinde nenajdete. Edice je tedy určena převážně pro fanoušky ságy o mladém kouzelníkovi, který přežil smrtící kletbu.

Apple se rozšířenou edicí v iBooks Store pochlubil zejména z toho důvodu, že edici bylo doposud možné zakoupit pouze ve speciálních Pottermore obchodech, které autorka otevřela ve spolupráci se společností Sony. V iBooks tak naleznete elektronickou podobu všech sedmi knih, která nikde jinde k zakoupení není.

Každou jednotlivou knihu si lze zakoupit za 9,99 € ve 32 zemích po celém světě. Bohužel Česká republika ani Slovensko mezi nimi prozatím není. Ale později by se měly knihy rozšířit do 155 zemí, mezi které bychom už s největší pravděpodobností měly patřit. Prozatím není zcela jasné, kdy se k nám dostanou. Knihy jsou prozatím jen v angličtině, ale během listopadu by měly být knihy dostupné ve více jazycích. Prozatím začaly předobjednávky na Francouzskou, Německou a Španělskou verzi.

Harry-Potter-iBook-Pages-800x342
Harry-Potter-iBooks-800x270

Dnes nejčtenější

.