Zavřít reklamu

Lg Watch urbane iconSvět chytrých hodinek potřeboval nějakou odpověď na Apple Watch. Jednou takovou by mohly být nové hodinky Pebble Time Round, ale ty mají své nedodělky, především v operačním systému. Navíc se, dle mého názoru, jablečným hodinkám nevyrovnají, hlavně, co se designu týče. Hodinky LG Urbane na tom jsou s designem asi stokrát lépe, než Pebble Time, ale dokázaly by obstát i v ostatních aspektech? Jednu věc hodinkám už nikdo neodpáře – do podvědomí fanoušků vstoupily, jako historicky první chytré hodinky, které běží na platformě Android Wear a jsou kompatibilní s iOS.

Jestli se rozhodnete pro stříbrnou nebo zlatou variantu hodinek, tak ale jedno je jisté – budou se lesknout. A hodně. LG Watch Urbane již na první pohled vypadají skvěle a působí luxusním dojmem. Je zkrátka vidět, že hodinky se více ztotožňují se značkou „módní doplněk“, což je dobře. LG Watch Urbane se společně s Huawei Watch, Motorola Moto 360 a Apple Watch řadí k těm hezčím chytrým hodinkám, a to zcela po právu. Hodinky vám na první pohled řeknou, že jednoduše lépe padnou na mužskou ruku, než na dámskou ručku. Jsou robustní, ale v dobrém slova smyslu. Potěší i certifikace IP67.

LG-Watch-Urbane

//

Největším prvkem je displej, který má velikost 1,3″. Je oblý a s technologií P-OLED, což zaručuje snadnou čitelnost na sluníčku i ve stínu. Pravděpodobně bude k dispozici i senzor okolního osvětlení, takže se nebudete muset starat o regulaci jasu. Displej nepatří k těm největším a takové Sony Smart Watch 3 mají například 1,6″ displej, ale hodinky působí mohutně i s tímto displejem. Výdrž na baterii nijak nenadchne, ale ani nepřekvapí – 410mAh. Ve spolupráci s Android Wear vydrží hodinky zřejmě jeden až dva dny.

lg_smartwatch urbane

//

Jak jsem již zmiňoval, tak na hodinkách běží operační systém Android Wear, přičemž s nejnovější aktualizaci, která je dostupná právě pro LG Urbane (a pro několik dalších), si hodinky rozumí i s iPhony. Je to tedy vcelku velká revoluce pro příznivce jablečných smartphonů. Android Wear je operační systém pro skutečné chytré hodinky, nabídne tak mimo nativní funkce i možnost stáhnout si aplikaci pro hodinky z Google Play Store. Ve zkratce hodinky umí fitness funkce, počítání kroků, ale především notifikace, protože chytré hodinky jednoduše jsou a budou na to, aby se staly prodlouženou rukou vašeho telefonu.

Android Wear

Kdyby se hodnotila nenápadnost a podobnost s klasickými ručičkovými hodinkami, tak by LG Watch Urbane vyhrály. Nevýhoda? Za hodinky si zkrátka zaplatíte. Sice ta cifra není tolik přestřelená jako v případě Apple Watch, ale 8 000 korun mi zkrátka přijde dost. Hodinky jsou sice z prémiových materiálů, ale zase se nejedná o kdovíjaké drahokamy. Cena jo možná vyšší i kvůli Android Wear, ale o cenně bych se už nebavil, protože jedna věc je důležitá – když si hodinky LG Watch Urbane koupíte, tak si koupíte rozhodně nejhezčí a nejkvalitnější chytré hodinky na českém trhu. Je zkrátka vidět, že ta chytrost byla pro LG až na druhém místě. S hodinkami zkrátka uděláte velkou parádu a k tomu jsou. A nezáleží jestli jsou chytré nebo ne.

LG Watch Urbane Gold

Dnes nejčtenější

.