Zavřít reklamu

John_sculleyFilm Steve Jobs má svojich priaznivcov aj odporcov. Medzi odporcami nájdeme Jobsovych pracovníkov zo súčasného obdobia a rodinu, a medzi priaznivcami pre zmenu nájdeme ľudí, ktorí mali možnosť pracovať s Jobsom v minulosti. To by mohlo snáď len potvrdzovať, že Jobsovo správanie sa po odchode z Applu výrazne zmenilo k lepšiemu a aj keď to bol stále perfekcionista, už nebol taký arogantný, sebecký a nevyrazil človeka z fleku preto, lebo sa mu nepáčilo nejaké písmo (aspoň to vyplývalo z jeho životopisu). Tentoraz sa ozval John Sculley, ktorý sa vo filme taktiež objaví a stvárňuje ho herec Jeff Daniels, známy aj napríklad z filmov Blbý a blbší alebo z akčného sci-fi filmu Looper. Sculley to zhrnul – film je neuveriteľne pútavý a verí, že bude rovnako úspešný ako The Social Network.

Sculley vyzvihol, že Jeff Daniels ho stvárnil vo filme naozaj dobre a sú tu presne zhrnuté pocity, ktoré mal vtedy a ktoré má ešte aj dnes. Sculley sa na filme tiež podieľal ako konzultant pre Aarona Sorkina a Jeffa Danielsa. Už vtedy ho prekvapilo, že herec sa snažil pochopiť Sculleyho, aby ho dokázal vo filme stvárniť dôveryhodne. A to sa očividne podarilo. Na druhú stranu ale nie všetko vo filme je pravdivé, hovorí Sculley. Vo filme sa totiž objaví jedno stretnutie Sculleyho a Jobsa po odchode z Applu, ktoré sa ale nikdy neudialo. Tu mal filmový Sculley povedať, že po Jobsovom odchode už Apple neverí v úspech Macu, čo ale podľa skutočného Sculleyho nie je pravda.

A ako je na tom stvárnenie Steva Jobsa? „Zčasti to bol vášnivý perfekcionista, ale pamätám si veľa ďalších aspektov jeho povahy, pretože Steve a ja sme boli niekoľko rokov nielen obchodní partneri, ale aj veľmí blízki priatelia. Môžem vám povedať, že mladý Steve Jobs, akého som poznal, mal skvelý zmysel pre humor. Veľakrát, keď sme boli spolu, bol veľmi vrúci. Nesmierne mu záležalo na ľuďoch, s ktorými pracoval a bol dobrým človekom. Takže, myslím si, že toto nie sú aspekty, na ktoré sa film sústredí.“

100271275-john-sculley-cnbc

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.