Zavřít reklamu

3D touch iconJe pravda, že Apple na jednu stranu některé přednosti, jako například větší uhlopříčku displeje, převzal od jiných výrobců až dlouho po nich. Na druhou stranu je ale v mnoha oblastech inovátor a diktuje ostatním. Důkazem je samozřejmě nový 3D Touch displej, kterým opět ukazuje cestu, jak se budou ovládat budoucí chytré telefony stejně tak jako v roce 2007, kdy představil technologii Multi Touch.

Je tedy jasné, že 3D Touch displeje nabídnou i ostatní výrobci, kteří prodávají telefony s Androidem. Prvním je Huawei, který však prozatím neví, jak technologii správně využít, jelikož nemá přímou podporu Androidu respektive Googlu. Synaptic nyní ale prozrazuje, že 3D Touch bude normou a sám už prý pracuje na technologii pro Android telefony, která umožní snadno implementovat technologii do displejů, tudíž ji bude moct použít každý výrobce stejně tak, jako dnes technologii Multi Touch.

Synaptic totiž představil hned 3 série technologie ClearPad, ve kterých je zahrnuta i podpora pro silnější stlačení displeje, tedy podobná displej s 3D Touch technologií u Applu. Synaptic samozřejmě tuto technologii začne nabízet i ostatním výrobcům, jelikož už nyní například nabídl jednu ze svých technologií společnosti Xiaomi. Je tedy velice pravděpodobné, že právě tento čínský gigant v oblasti chytrých telefonů nabídne technologii podobnou 3D Touch mezi prvními.

Force Touch 3D Touch Android Huawei

Dnes nejčtenější

.