Zavřít reklamu

Wooden Case for iPad Air 2Když jsem si já kupoval můj poslední iPad, tak jsem si k němu hned vybral pouzdro, konkrétně Apple Smart Case. Přišlo mi to jako úplně přirozená věc si hned obalit svůj iPad do pěkného pouzdra. Ale nejde samozřejmě jenom o to, jak kryt vypadá, ale jde jednak o funkci, kterou by měl zvládat a o kvalitu. Funkce by rozhodně měla být ochranná a rozhodně by kryt neměl hyzdit záda iPadu. To se úzce pojí i s materiálem, ze kterého by měl být kryt zhotoven. Absolutně nechápu, jak je někdo schopný navléct krásný hliníkový iPad například do silikonového krytu. Ale pro někoho může být kožený kryt málo elegantní a málo prémiový. I tací uživatelé jsou, kteří si libují v těch, někdy možná lehce extravagantních, kovových a dřevěných krytech. V dnešním výběru si proklepneme pět zajímavých dřevěných krytů pro iPad Air 2. Pojďme na to.

Dodo Case
Kryty, nebo obaly chcete-li, které vypadají jako kniha jsou již kapitola sama pro sebe. Já v nich moc zájem nemám, ale chápu, že se to někomu může líbit. Dodo Case si můžete vybrat v několika možných barevných variantách. Ovšem fascinující je, že pokud si odmyslíte mezeru pro připojení nabíjecího Lightning konektoru, tak obal skutečně vypadá jako kniha nebo zápisník. A o to přeci jde, nebo ne?

  • Dodo Case si můžete zakoupit přímo zde, přičemž cena začíná na 65 dolarech
DodoCase

Toast Case
Firma Toast vyrábí již dlouho tenké a stylové kryty pro iPady. V jejich portfoliu jsou i dřevěné kryty. Kryty jsou i velice pěkně vypadající a stylové, jak můžeme vidět na obrázku. Zvolit si můžete z bambusového, ebenového, jasanového a ořechového dřeva. Doplněk je to stylový a cena také není nic strašného, naopak bych řekl, že je celkem sympatická. Akorát budete muset počítat s tím, že vám někdo může vyčíst, že plýtváte deštnými pralesy. Toast vyrábí podobné kryty i na telefony anebo na Microsoft Surface.

Toast Case

Pad & Quill Contega
Pokud jsem u Dodo Case mluvil o tom, že iPad v krytu skutečně vypadá jako kniha, tak u Contegy to platí několikanásobně více. I u Contegy si budete moci zvolit z rozsáhlé škály barev. K tomu je zde zapracováno i na péči o váš iPad při pádech, takže se v krytu jen tak neodře. Firma je mimo jiné známá i výrobou příslušenství k Macbookům nebo Apple Watch, takže i to je značkou kvality. Bohužel velkým neduhem celého projektu Contega je cena. Ta se totiž přechýlila až přes hranici sto dolarů.

  • Kryt Contega si můžete zakoupit zde za 110 dolarů
Contega

Miniot Cover
Nizozemská společnost Miniot nabízí hned několik typů krytů. Asi největší zajímavostí je, že kryty mají funkci podobnou Smart Case a Cover, tedy funkci stojánku a přichycení pomocí magnetu, ale zde je to o to zajímavější, že se jedná o dřevo. Kryty od Miniotu mi přišli v celém cestu nejzajímavější a rozhodně i praktické. I Miniot nabízí několik dřevin k výběru, ale výčet je povětšinou u všech značek podobný. Pokud chcete mít elegantní a prémiový kryt se stojánkem a nechcete jít do klasického Smart Coveru, tak zde je vaše šance – Miniot.

  • Kryty firmy Miniot si můžete zakoupit přímo zde za cenu 70-80 dolarů
Miniot

Grovemade Sleeve
Jako poslední v našem výčtu máme pouzdro. Nejedná se tedy o kryt, ale o pouzdro, ve kterém iPad přebývá, dokud ho nevytáhnete a nezačnete používat. Pouzdro vypadá rozhodně sympaticky a moc se mi líbí dřevo, které najdeme i zde. Zvláště pak zajímavý je trojúhelníkový vzor. K dispozici jsou modely z javoru a z ořešáku, přičemž cena je u obou stejná. Asi vás nepřekvapí, že pouzdra jsou dostupná i pro iPady mini a pro Macbooky. Wood Sleeve od Grovemade je rozhodně zajímavou a lákavou alternativou, pokud nechcete klasický kryt nebo obal.

Grovemade sleeve

Dnes nejčtenější

.