Zavřít reklamu

iOS 9S příchodem iOS 9 jsme se měli dočkat několika vylepšení v oblasti spotřeby baterie našich jablečných miláčků. Někomu se ale může zdát, že kromě Režimu nízké spotřeby jsme se vlastně ničeho jiného nedočkali. Jenže to není tak úplně pravda. Apple implementoval další novinky přímo do systému a uživatel je tak přímo nevidí, ale na pozadí fungují. Jenže například jedna z nich částečně potřebuje spolupráci majitele iOS zařízení, jinak nebude zcela využita.

Jedná se o funkci, která podle Applu dokáže prodloužit výdrž iPhonu až o jednu hodinu. Záleží ovšem na tom, jak často ji využíváte. Pro aktivování stačí telefon pokládat na stůl displejem dolů. iPhone totiž díky proximity senzoru, axelometru a gyroskopu zjišťuje polohu telefonu a vzdálenost od podložky a na základě toho rozsvítí displej nebo ne. Pokud totiž budete pokládat telefon na stůl displejem dolů, což dělá mnoho lidí, tak jakmile vám dorazí zpráva nebo jiná notifikace, tak iPhone pouze zavibruje, ale nerozsvítí se displej, díky čemuž se šetří baterie. Jakmile ale ihned po zavibrování zvednete telefon, tak se displej rozsvítí, abyste okamžitě viděli, co za notifikaci vám přišlo.

Funkce se aktivuje dokonce i na skleněném stole, ale na druhou stranu bohužel nefunguje v kapse, jelikož iPhone není ve vodorovné poloze. Jedině kdybyste leželi a iPhone měli displejem ke stehnu, tak se displej nerozsvítí. Stejně tak se nerozsvítí i v momentě, kdy máte na iPhonu pouzdro, které zakrývá i displej. Problémem ještě je, že ačkoli se jedná o novou funkci iOS 9, tak nefunguje na všech zařízeních s tímto systémem. Nenajdete ji na iPodu touch ani na iPadu a dokonce ani na iPhonu 4s a iPhonu 5/5c. Zmíněná zařízení totiž nemají koprocesor M7, M8 nebo M9, který je k funkci nezbytný, jelikož vyhodnocuje všechny údaje z výše zmíněných senzorů a na základě toho nechá displej zhasnutý nebo jej poté rozsvítí, když telefon zvednete.

Pokud byste chtěli funkci vypnout, tak její deaktivaci v Nastavení přímo nenajdete, lze to však obejít. Stačí navštívit Nastavení –> Soukromí –>Pohyb a kondice a zde vypnout funkci Sledování kondice. Stejně tak pokud vám funkce nefunguje, tak ji zdě můžete aktivovat.

iOS 9 iPhone facedown

Dnes nejčtenější

.