Zavřít reklamu

iPhone 6s and iPhone 6s Plus iconAj keď sa nám v redakcii iPhone 6s páči a niektorí ho už majú, ani jeho štart sa nezaobišiel bez problémov. Bohužiaľ, ako sa zdá, tak problémy sa vyskytujú každý rok a veľakrát súvisia s hlavnými novinkami, čo je v prípade iPhonu 6s technológia 3D Touch. Na internete sa totiž začali šíriť prvé negatívne ohlasy zo strany majiteľov, ktorí nedostali od Applu zrovna bezproblémový kus, ale na druhú stranu, nejedná sa o nejaké veľké množstvo užívateľov, skôr ide len o pár tisíc chybných kusov, ktoré sa dostali do prvej várky. Tá sa vypredala už cez prvý víkend, kedy Apple v pár krajinách predal celkovo 13 miliónov kusov iPhonov.

Šanca, že práve vy budete mať chybný kus, je celkom malá, ale nevylučujeme, že niektorí z našich čitateľov mohli naraziť na problémy, ktoré sú uvedené nižšie.

Ako prvý problém si majitelia všimli, že ich telefóny sa náhodne vypínajú aj keď majú nabitú batériu. Zdá sa, že ide o rovnaký problém, aký sa stal mne na iPhone 5c začiatkom roku. Telefón mal problém, že po zhasnutí obrazovky sa mobil vypol a bolo ho treba reštartovať stlačením Power Buttonu a Home Buttonu. Že je problém s telefónom, som si všimol ráno, keď na telefóne (bol pripojený k nabíjačke) svietilo logo Apple. Mobil ostal v boot loope. Podľa servisného technika sa jednalo o problém na základnej doske. Apple v tomto prípade mení kus za kus a zdá sa, že rovnaký problém teraz postihol aj niektorých majiteľov iPhone 6s a iPhone 6s Plus.

Užívatelia si tiež všimli ďalší problém. Snímač odtlačkov prstov Touch ID sa prehrieva do takej miery, až to páli. Ukázalo sa, že problém sa dá vyriešiť reštartovaním zariadenia, čo vyžaduje držať horúce tlačidlo 10 sekúnd v kombinácii s Power Buttonom. Reštartom sa dá tiež vyriešiť ďalší problém a to že 3D Touch nefunguje ako má. Jedná sa o softvérovú chybu, kvôli ktorej telefón nereaguje na jemné ťuknutie. Chyba bude vyriešená zrejme už v najbližšom softvérovom update.

touch id

Niektorí majitelia si tiež všimli, že reproduktor na iPhone 6s vydáva príliš hlasné zvuky upozornení. Prirovnávajú ich k odpáleniu reproduktoru. Tu momentálne nie je jasné, či ide o hardvérový alebo softvérový problém. Môže ísť ale o softvérovú chybu, keďže mobil niekedy presmeruje zvuky do nesprávnych reproduktorov a pri nesprávnej hlasitosti. Podľa niektorých užívateľov by mohol byť problém spôsobený obnovou zo zálohy zo starších zariadení.

A v súvislosti s obnovením dát zo zálohy starších zariadení je tu ešte jedna chyba. Užívatelia, ktorí si do svojho iPhonu 6s obnovili dáta z iPhone 5, 5c alebo 5s, narazili na problém so zväčšenou obrazovkou v niektorých aplikáciách ako je Kalkulačka, Počasie, Peňaženka, Health a Apple Watch. Grafické prvky v týchto aplikáciách presahujú hrany obrazovky a „pokračujú“ za ňou. Pri aplikácii Peňaženka sa dá problém vyriešiť zapnutím funkcie Display Zoom.

iPhone 6s Wallet Bug

*Zdroj: 9to5mac; MacRumors

Dnes nejčtenější

.