Zavřít reklamu

Když Apple na začátku léta vydal iOS 8.4 se zcela novou aplikací Hudba a podporou Apple Music, tak bohužel odebral podporu pro Domácí sdílení, které umožňuje bezdrátově přehrávat hudbu a filmy uložené v iTunes přímo na iPhonu, iPadu nebo iPodu touch. Mnoho uživatelů si na tento krok stěžovalo a něchtělo se smířit s volbou, že by Domácí sdílení nadobro zmizelo. Eddy Cue ale později všechny uklidnil zprávou, že se chystají vrátit Domácí sdílení zpět do iOS 9 a naštěstí tak doopravdy učinili.

Pokud chcete používat Domácí sdílení v iOS 9 a přehrávat tak bezdrátově filmy nebo hudbu z PC nebo Macu na iOS zařízení, tak vám může pomoct následující návod, kde se pokusíme vysvětlit, jak vše správně nastavit, aby přehrávání bezproblémově fungovalo.

V první řadě se musíte připojit ke stejné Wi-Fi síti a být jak v iTunes tak na svém iOS zařízení přihlášení ke stejnému Apple ID. iTunes knihovna musí být uložena v počítači nebo na externím disku. Samozřejmě během používání Domácího sdílení musíte mít otevřenou aplikaci iTunes.

Jak aktivovat Domácí sdílení v iTunes na PC nebo Macu:

1. Otevřete si iTunes
2. Klikněte na Soubor
3. Nyní Domácí sdílení –> Zapnout domácí sdílení
4. Zadejte své Apple ID, heslo a přihlašte se

Snímek obrazovky 2015-09-18 v 11

Jak aktivovat Domácí sdílení na iPhonu, iPadu nebo iPodu touch s iOS 9:

1. Na svém iOS zařízení jděte do Nastavení
2. Vyhledejte položku Hudba a roklikněte ji
3. Sjěďte úplně dolů, kde najdete kategorii DOMÁCÍ SDÍLENÍ a přihlašte se se svým Apple ID.

4. Nyní otevřete aplikaci Hudba a ujistěte se, že jste v kategorii Moje Hudba
5. Uprostřed klikněte na tlačítko Umělci (nebo Alba, Skladatelé atd.) a z nabídky zvolte Domácí sdílení
6. Z následující nabídky zvolte neoznačenou knihovnu s vaším jménem.

Nyní již můžete pouštět skladby uložené na vašem disku, externím disku nebo například na SD kartě, ale musíte je mít všechny přidané do iTunes. Hudba přidaná z Apple Music bohužel takto přehrávaná být nemůže. A to dokonce ani ta uložená pro offline poslech.

Jak bezdrátově přehrávat filmy:
Stejně tak můžete použít Domácí sdílení na přehrávání filmů, seriálů a vlastně jakéhokoli videa, které máte přidané do iTunes. Stačí na iOS zařízení otevřít aplikaci Videa a v ní dole zvolit kategorii Sdílené. Opět vyberte příslušnou knihovnu a objeví se Domácí videa, která máte uložená v iTunes. Okamžitě je můžete začít bezdrátově přehrávat.

Jak bezdrátově přehrávat filmy a hudbu z iTunes na iPhonu

Dnes nejčtenější

.