Zavřít reklamu

TomTom BanditVyzerá to tak, že nepísany leader na trhu s akčnými kamerami začína kopírovať myšlienky od konkurencie. Totiž TomTom zistil, že nie všetko je o hardware ale o celkovom riešení. Hlavne o riešení finálneho spracovania videa. Čo vlastne GoPro skopírovalo a narýchlo vypustilo von a navyše nedokonalé?

TomTom pred nedávnom totiž uviedol na trh akčnú kameru TomTom Bandit, kde hlavnou prednosťou je finálne spracovanie videa, ktoré sme opísali v našich predchádzajúcich článkoch. A na toto veľa ľudí počuje. Trápiť sa doma na počítači s 2 hodinovým záznamom kde ho potrebujeme zostrihať približne do 2 minútovej dĺžky dá zabrať. A to nespomíname amatérov, ktorý so strihom nemajú žiadne skúsenosti. TomTom má na toto riešenie a dokáže Vám zostrihať video do pár sekúnd.

A v čom vlastne GoPro kopíruje TomTom?
GoPro pre svoje kamery vydalo nový firmware a nové aplikácie pre mobilné zariadenia, ktoré ako tak zvládajú základny strih videa. A ani to nie je strih, ale skôr orezanie videa z jedného videosúboru. Na kamere si totiž označíte úsek ktorý chcete vystrihnúť a nastavíte si dĺžku a uloží to ako samostatný videosúbor. Dokonca označenie daného momentu napodobňuje TomTom.

To isté robite aj v mobile. To je skôr paródia na strih videa. Takisto dokáže len z jedného videosúboru vystrinúť určitý úsek a ten si uložiť či zdieľať. Nič viac, nič menej.

V TomTom Bandit idú ďalej a keď chce GoPro kopírovať, bude musieť vyvinúť úplne novú generáciu akčných kamier. Akčná kamera TomTom Bandit má totiž v sebe zabudovaný Media Server. Takže dokáže robiť pokročilé úpravy, ktoré vôbec nezaťažujú mobilný telefón a len výsledok ukladá na mobil. Navyše dokáže strihať úseky z viacerých videoklipov.

Ďalšími úpravami je odstránenie zvukových stôp, prípadne pridanie ďalšej zvukovej stopy z vašej knižnice v mobilnom telefóne, zobrazovať priamo vo videu preťaženie, rýchlosť, nadmorskú výšku a tep vášho srdca. A tieto funkcie TomTom stále aktualizuje.

Vyzerá to tak, že GoPro bude musieť zapracovať aby ostalo nepísanou jednotkou na trhu. TomTom už ho predbehol, aj keď ľudia to ešte nestihli zaregistrovať, keďže táto novinka je na trhu približne mesiac. Má takmer identické aj hardwarové parametre ako GoPro, príp. lepšie. Napr. taká svetelnosť objektívu je v GoPro F:2.8 a v TomTome F:2.4 čo vám veľmi pomôže pri tmavých scénach, príp. s lepším prekreslením obrazu.

TomTom Bandit

Dnes nejčtenější

.