Zavřít reklamu

Mobile data icon

Nejnovější systém iOS 9 je podle Applu nainstalovaný už na 50% všech iOS zařízeních. Nová verze iOS 9 sebou přinesla soustu novinek, které mají šetřit baterii nebo zrychlit starší zařízení jako je iPhone 4s. Některé nové funkce jsou ale ve výchozím stavu již aktivovány, o čemž uživatel mnohdy ani neví. Jednou takovou je i funkce, která mnohem častěji využívá mobilní internet, tedy plýtvá vaším drahocenným FUP.

Několik uživatelů si s příchodem iOS 9 začalo na diskusních fŕech po celém internetu stěžovat, že jejich iPhone spotřebovává mnohem více dat, než tomu bylo na iOS 8. Jak je to možné? Apple totiž do iOS 9 přidal novinku, kteoru pojmenoval Asistent Wi-Fi, který zajistí, že při slabém signálu Wi-Fi sítě bude iPhone používat mobilní data.

S příchodem 4G/LTE do téměř celé České republiky je Asistent Wi-Fi v některých případech velmi užitečný i pro české uživatele. Na druhou stranu, pokud doma máte slabší router a pokrytí vašeho bytu není zrovna ukázkové, tak se nestačíte divit, jak rychle se vám vyčerpá drahocenné FUP.

Jeden uživatel na Twitteru se dokonce nechal slyšet, že obvykle spotřeboval měsíčně 1-2 GB dat. S příchodem iOS 9 se ale dostal na 7 GB a to právě kvůli tomu, že měl aktivovanou funkci Asistent Wi-Fi. Ta je totiž ve výchozím stavu zapnuta na každém zařízení a proto si pojďme ukázat, jak ji vypnout.

Na svém iPhonu zavítejte do Nastavení –> Mobilní data –> a až na samotném konci najdete funkci Asistent Wi-Fi. Tu pak stačí jednoduše vypnout.

Dnes nejčtenější

.