Zavřít reklamu

iPhone 6s camera iconKeď vám niekto povie, že vám hneď teraz predá dva iPhony 6s za cenu jedného, zrejme si domyslíte, že je v niečom chyták. Ale niektorí si to až tak neuvedomujú a potom na to doplácajú presne tak ako istý muž z Manchesteru. Toho totiž priamo v centre mesta zastavil neznámy človek, ktorý mu ponúkal dva nové iPhony 6s pod podmienkou, že za ne zaplatí 500 libier, čo vychádza na 670€. Keď obeť dostala takúto ponuku, s radosťou ju prijala a bežala k najbližšiemu bankomatu, aby z neho vybrala päť stoviek libier a odovzdala ich očividne nespokojnému majiteľovi Apple zariadení. Obchod prešiel okamžite a bez akýchkoľvek problémov, teda pre podvodníka. Kupec totiž následne rozbalil krabice a zistil, že keď zlodeja niekedy znovu stretne, pomsta bude naozaj sladká.

V krabičkách od iPhonov sa totiž nachádzal cukor, ktorý môže použiť maximálne tak na osladenie jedla alebo čaju. Najprv však obeť podvodu, ktorá svojou naivitou prišla o mesačnú mzdu Slováka, zavolala políciu. Inšpektor Phil Spurgeon už len prostredníctvom médií upozornil občanov, že ak sa zdá, že je obchod až príliš dobrý na to, vždy na tom niečo bude. Vždy je veľká šanca, že kupujete falošný alebo kradnutý tovar alebo niečo úplne iné. Nuž, treba si dávať pozor! Obzvlášť keď žijete v rovnakom meste ako ďalšia obeť. Minulý rok totiž iný muž v Manchesteri zaplatil 250 libier, teda takmer 340€ za krabicu od iPadu plnú zemiakov. Iný prípad sa stal aj tento rok v Detroite, kde trojica teenagerov predala istému podniku kocky Play-Doh zabalené v krabici od iPhonu.

Náš Dan Pražák však mal šťastie a z Apple Storu v Drážďanoch si odniesol čerstvo dovezenú krabicu, v ktorej sa ukrýval ešte nepoužitý, pravý iPhone 6s.

iPhone 6s balení package

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.