Zavřít reklamu

iPhone 6sApple to letos opět dokázal a jeho nejnovější iPhone 6s se může výkonem rovnat s MacBookem Pro Retina. Rok co rok se totiž hranice výkonu iPhonu posouvají dál a dál a letos kromě nového čipu Apple A9, 2GB RAM LPDDR4 a zbrusu novému GPU, je výkon opět někde jinde než před rokem. Kromě těchto komponent má však iPhone 6s v rukávu ještě jedno eso, o kterém se sice nemluví, ale zvýšení výkonu ovlivnilo víc, než cokoli jiného.

iPhone 6s totiž přichází s vlastním NAND regulátorem, což je zvláštní komponenta, která umožňuje zvýšení rychlosti čtení a zápisu na interní paměť. Jedná se o speciální komponentu, kterou Apple používá například u svých MacBooků.

Celkově lze říci, že výkonost NAND je působívá, obzvlášť v případě sekvenčního čtení, které se u iPhonu vyskytuje skutečně často. Servisní technik uvedl: „Apple má integrováno mobilní řešení pro uložiště, které jsem neviděl v žádném jiném zařízení, ale výsledky naznačují, že jsou díky němu daleko před ostatními.“

Zatím co veškeré ostatní komponenty se projeví zejména při náročných aplikacích nebo hrách, právě paměť a speciální regulátor k ní připojený zaručují extrémní rychlost při používání telefonu v menu nebo při práci se základními předinstalovanými aplikacemi. iPhone umí číst a zapisovat data mnohem rychleji než většina konkurentů, takže právě tento regulátor je zodpovědný za většinu výkonu, který poznáte při běžném používání telefonu.

iPhone 6s

*Zdroj: anandtech.com

Dnes nejčtenější

.