Zavřít reklamu

Steve JobsOskarový scénárista Aaron Sorkin reagoval na nedávné připomínky Tima Cooka k filmu Steve Jobs, který je natočen na základě jediného autorizovaného životopisu zakladatele společnosti Apple. Když se totiž Tim Cook objevil v The Late Show with Stephen Colbert, uvedl v reakci na otázku ohledně nového filmu následující: “Neviděl jsem ten film, ale viděl jsem řadu let Steva a byl to učasný člověk. Byl to člověk, pro kterého jste chtěl odvést tu nejlepší možnou práci. Objevil věci, které si myslím, že nikdo jiný nemohl, viděl věci, které jiní lidé vidět nemohli. Měl zvláštní schopnost vidět za roh, vidět do budoucnosti a to ne do evoluční budoucnosti, ale do revoluční budoucnosti. Byla radost s ním pracovat. Měl jsem ho strašně rád a chybí mi každý den. Myslím, že hodně lidí se snaží být za každou cenu proti tomu a nenávidím to. Není to velká část našeho světa, ale jsou tu.”

Aaron Sorkin reagoval následovně: „Někteří z mého týmu souhlasili se snížením platu, aby se mohl tento film natočit, nedělali jsme to rozhodně kvůli zbohatnutí. Nikdo na tom filmu nezbohatl, to zaprvé. Za druhé, Tim Cook by se měl nejdřív na film podívat, než se rozhodne jej komentovat a říkat jaký je.“

Sorkin navíc pokračoval celkem ostře: „Za třetí, pokud máte továrnu plnou dětí v Číně, kde se montují telefony za 17 centů na hodinu, musíte mít skutečně odvahu označovat někoho za oportunistického“. Aaron Sorkin se tedy rozhodl celkem logicky svůj nejnovější výtvor chránit a takto reagoval na tvrzení Tima Cooka.

Steve Jobs poster

*Zdroj: appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.