Zavřít reklamu

Pebble-Time-Round iconHodinky Pebble Time měly a stále mají odpudivou, ale bohužel celkem příhodnou nálepku „geekovské hodinky“. To vychází už jenom z designu, který má zkrátka k eleganci daleko. Americký výrobce se to snažil vylepšit a vydal hodinky Pebble Time Steel, bohužel, jedná se o stejný model, s lehce zvýšenou kapacitou baterie. Mimochodem, jsou z kovu, ale tahle skutečnost nijak extra nevzhlednost hodinek nevylepšuje. Každopádně ale hodnotnější materiály působí mnohonásobně lépe. Nové hodinky od Pebble s přízviskem Round jsou již na první pohled hezčí než předešlé modely, ale hlavně mají kruhový ciferník, což snadno zapadne do moderních trendů.

Nové hodinky jsou tenké 7,5mm a váží 28 gramů, což znamená, že to jsou nejlehčí a nejtenčí chytré hodinky na trhu. Máme dvě varianty lišící se pouze velikostí – 20mm a 14mm. K tomu doplním, že si budete moci vybrat z tří barevných variant – Black, Silver a Rose Gold (neslyšeli jsme tohle někde už?). Zajímavé je, že Pebble nikde nezmiňuje z čeho je tělo hodinek vyrobeno, ale víme, že pásky budou z kůže a tvrzené oceli, stejně jako u Pebble Time Steel.

Pebble Time Round

Maličký displej funguje na stejné technologii jako u ostatních Pebble Time hodinek. E-paper už ani nezaručuje dlouhou výdrž a ten wow efekt, který se dostavil u prvních Pebble Time zde ani nečekejte. Je to zkrátka pořád ten samý displej, snad ještě zmenšený, což je zkrátka špatně. Neberte to, jako můj subjektivní názor, ale nač zmenšovat displeje, když ještě zvětšíme rámeček kolem. To je zkrátka politika Pebble a pokud se tohoto směru rychle nezbaví, tak nejlepší cesta to rozhodně nebude. To by bylo k displeji, který jsem spíše zkritizoval a pokračovat musím dál. Mezi základními přednostmi Pebble Time a Time Steel byla výdrž baterie, ale u nových Pebble Time se výdrž pohybuje kolem dvou až tří dnů. To je doslova žalostná hodnota, alespoň pro Pebble.

Pebble Time Round rose

Pebble Time Round jsou kompatibilní klasicky s iOS a Androidem, zde tedy žádná změna. Před tím, než byly hodinky představeny, se spekulovalo o nové verzi operačního systému, nic podobného ale nemáme k dispozici a Pebble Time Round běží na „starém“ OS. Nechybí ani klasická funkce Pebble Timeline.

Hodinky si již teď můžete předobjednat na stránkách výrobce, každopádně na trh by měly vstoupit v listopadu. Na prodej v Evropě si budeme muset počkat ještě déle. Cena by měla být stejná jako cena nových Pebble Time Steel, tedy 250 dolarů. Za tuhle cenu dostanete hezké, kulaté, chytré hodinky, které nyní více míří na ženy i kvůli menší velikosti. Tím ale výčet pozitiv končí, už jen kvůli zbytečně mohutnému rámečku kolem displeje nebo osekané kapacitě baterie. Jedno pozitivum ale hodinky pro společnost mají. Pebble Time Round a vůbec firma Pebble už nepřipomíná indie projekt, ale plnohodnotnou firmu.

Dnes nejčtenější

.