Zavřít reklamu

Moto 360 iconV nedávno vydaném článku jsem srovnával nové hodinky od Samsungu s těmi jablečnými a došel jsem k zajímavému závěru. Ovšem hodinky od Samsungu nepatří k těm nejkrásnějším, i když zaujmout dokáží. Dnes se podíváme na srovnání s celkově hezčími hodinkami. Jedná se o hodinky Motorola Moto 360 v již druhé generaci. Ty byly představeny na veletrhu IFA v Berlíně na začátku září a na rozdíl od Samsung Gear S2 máme jistotu, že po uvedení na trh budou hodinky kompatibilní s iOS. První generace byla neskutečně úspěšná, ale chybělo tam propojení s iPhony. Jak tedy dopadla druhá generace kulatých hodinek ve srovnání s Apple Watch?

Design
Hodinky vypadají opravdu skvěle, což se ale dalo očekávat. Stejný design, který fungoval na minulé generaci funguje i zde a já v tom nevidím problém. Moto 360 2 se začnou prodávat ve dvou velikostech, klasicky mířených na muže a menší na ženy. Menší varianta – 42mm a větší 46mm. Všimněte si, že menší varianta Moto 360 se rovná velikosti větší varianty Apple Watch. Jelikož se mi líbí kruhový ciferník u hodinek, tak u mě má rozhodně Moto 360 malé bezvýznamné plus, ale obě hodinky mají vytříbený design a řadí se k designovým špičkám. Apple má ovšem obrovskou výhodu v tom, že nabízí dokonce až padesát variant, takže si může vybrat úplně každý.

Moto 360 2 vs AW

Specifikace
Začneme displejem. Už teď určitě mnozí z vás vědí, že Apple Watch mají dokonalý displej, který jen těžko někdo trumfne. Jedná se o OLED Retina displej s rozlišením 390×312 u větší varianty a 340×272 u menší 38mm varianty. Celková jemnost je potom 326ppi. O velikostních rozdílech u Moto 360 2 jsem už mluvil, takže už zmíním jenom to, že u větší varianty máme LCD displej s rozlišením 360×360 a jemností 233ppi. Menší varianta zazáří LCD displejem s rozlišením 360×325 a výslednou jemností 263ppi. Jak vidíte, tak čísla mluví jasně pro Apple Watch, ale musíme vzít v potaz výsledný dojem na živo, který máme jenom u jablečných hodinek. Jednoduše si musíme počkat na reálnou podobu displeje Moto 360.

Apple Watch retina

Pojďme se posunout k lehce ošemetnému tématu u všech chytrých hodinek a to je výdrž na baterii. Co se týče Apple Watch, tak se nebudu moc rozepisovat, protože tahle informace je známá a profláknutá. Apple Watch vydrží jeden až dva dny. Najdou se lidé, kteří tvrdí, že jim hodinky vydrží i tři dny a více, ale máme jednoduchou zkušenost – s výdrží u Apple Watch to není nijak slavné. Moto 360 2 obsahují baterii s kapacitou 400mAh u větší varianty a u té menší 300mAh. To v praxi může znamenat i čtyři dny klasického používání. O výkon se bude starat čtyř jádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400, k tomu 512 MB RAM a 4 GB vnitřního úložiště. Samozřejmostí je potom Bluetooth a Wi-Fi. Najdeme zde i GPS modul, ale pozor, pouze u varianty Sport. Ještě doplním, že Moto 360 běží na nejnovějším Androidu Wear, díky kterému jsou kompatibilní s iOS 8 a vyššími.

Moto 360 2 Display

Ceny a dostupnost
Ceny Apple Watch začínají na 350 dolarech za Sport verzi, přičemž za větší variantu si připlatíte dalších 50 dolarů. O cenách Apple Watch toho bylo proneseno už hodně, takže se podíváme na ceny Moto 360 2. Předobjednávka začíná na 300 dolarech, tedy v přepočtu kolem sedmi a půl tisíce. Z toho vyplívá, že cenově se hodinky až zase tolik neliší. Zatím nemáme přesné datum uvedení na trh, ale v Lenovu, potažmo Motorole, slibují, že se dočkáme do Vánoc.

Verdikt
Nemohu si pomoci, ale Apple Watch mi přijdou, že nejsou tolik elegantní, jako Moto 360. Je to samozřejmě hluboce subjektivní názor, ale Moto 360 mi zpracováním a designem připadají jako „manažerské“ hodinky. Bude to zřejmě tím kulatým ciferníkem, který prostě v mých očích vypadá více elegantně, než jakýkoliv jiný. Sympatické ale je, že hodinky hned po uveřejnění na trh budou kompatibilní s iOS, takže jestli zvolíte Apple Watch nebo Motorola Moto 360 druhé generace je jenom na vás.

Moto 360

Dnes nejčtenější

.