Zavřít reklamu

Apple Watch Space Gray - iconNež Apple představil Apple Watch, spekulovalo se o tom, že hodinky s nakousnutým jablíčkem v logu dokáží doslova zázraky a to zejména v oblasti medicíny. Nakonec se ukázalo, že na tom až tak pravdy není, ovšem i přes to, že se spekulace nenaplnily, mají Apple Watch na kontě první zachráněný život. Teprve sedmnáctiletý hráč amerického fotbalu si během soustředění pravidelně měřil tep pomocí Apple Watch.

Zjistil, že jeho tep je téměř neustále na hranici 145 úderů za vteřinu, což by nebylo nic strašného, kdyby takového tepu dosahoval během tréninku. Bohužel se však jednalo o hodnoty, které měl mimo trénink, kde by měl mladý sportovec mít naopak hodnoty nižší než obyčejný člověk. Tep u sportovců se v klidu pohybuje okolo 60 úderů za vteřinu a ti nejlepší sportovci na světě například silniční cyklisté mají v klidu až pod 40 úderů za vteřinu, což souvisí s trénovaností člověka.

Mladík proto vyhledal týmového lékaře, který jej okamžitě poslal do nemocnice, kde se ukázalo, že mu selhávají ledviny. Kdyby nereagoval na to, co mu ukazují Apple Watch a šel na tréninky i další dny, četli byste dnes na jiném serveru o tom, že další mladík zemřel přímo na hřišti.

Apple Watch heart

*Zdroj: cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.