Zavřít reklamu

watchOS 2 iconTéměř před dvěma týdny na konferenci „Hey Siri“ informovala společnost Apple veřejnost, že druhou verzi operačního systému pro Apple Watch vydá dnes, 19. září. To se ovšem nestalo kvůli neznámé chybě a všichni majitelé Apple Watch Sport, Apple Watch a Apple Watch Edition se až nyní dočkali nejnovějšího systému. který přináší spoustu novinek a pokročilých funkcí, kterých jsme se v předchozí verzi systému nedočkali, i když některé z nich byly očekávány.

Původně byl systém watchOS 2 představen již na WWDC v červnu. Od té doby jej Apple vypustil mezi vývojáře, kteří měli hledat chyby a společně s Applem se podílet na zdokonalení systému, co se stability a odstranění chyb týče. To se jim společně povedlo a proto nyní přichází s plnohodnotným systémem na veřejnost pro všechny majitele Apple Watch.

Pokud chcete vědět, jaké všechny novinky přinesl nejnovější systém watchOS 2, tak navštivte náš článek Zhrnutie noviniek vo watchOS 2.

Jak aktualizovat Apple Watch na watchOS 2

Abyste si mohli systém watchOS 2 stáhnout, tak nejprve musíte svůj iPhone aktualizovat na iOS 9, jelikož bez něj nebudou Apple Watch s watchOS 2 fungovat. Dále se ujistěte, že váš iPhone, se kterým máte Apple Watch spárované, je připojen k Wi-Fi síti a je nabitý. Stejně tak zkontrolujte své Apple Watch, zda mají minimálně 50% baterie a připojte je na nabíječku. Nakonec je ještě důležité upozornit, že pokud aktualizujete na watchOS 2, tak už se nebudete moci vrátit zpět na první verzi watchOS. Downgrade by vám musel provést příslušný pracovník v Apple Storu, běžný užívatel nemá možnost přejít zpět. Nyní již postupujte podle návodu níže.

1. Otevřete si na svém iPhonu aplikaci Apple Watch

2. V sekci Moje hodinky klikněte na Obecné

3. Nyní zvolte Aktualizace softwaru

4. Systém watchOS 2 by se vám měl ukázat jako dostupná aktualizace

watchOS 2 update 2

5. Klikněte na Stáhnout a nainstalovat

6. Zadejte bezpečnostní kód k iPhonu (pokud jej máte)

7. Zvolte Souhlasit u podmínek

watchOS 2 update 1

8. Ujistěte se, že máte Apple Watch připojené k nabíječce a minimálně 50% baterie

9. Zvolte Instalovat

watchOS 2 update 3

Update watchOS 2 se začne stahovat a poté instalovat. Apple Watch se samy restartují, aby se nahrál nový systém. Průbeh instalace můžete také sledovat na svém iPhonu.

watchOS 2

*zdroj-obrázky: iMore

Dnes nejčtenější

.