Zavřít reklamu

Kontakty Contacts iconVčera vydaný systém iOS 9 pro iPhone, iPad a iPod touch sebou přinesl i nové funkce, které zasáhly Spotlight a tím také zobrazování navrhovaných kontaktů. V iOS 8 totiž bylo novinkou, že se oblíbené a poslední kontakty zobrazovaly přímo v přepínači aplikací neboli v Multitaskingu, což některým vyhovovalo a jiným ne. V iOS 9 se Apple najednou rozhodl, že loni přidanou funkci odebere a začne kontakty navrhovat ve Spotlight, ale jen v jedné ze dvou verzí.

Za prvé je hodně nesmyslné, že kontakty se zobrazují jen ve Spotlightu, kam se dostanete tak, přejedete na hlavní obrazovce úplně doleva. Další Spotlight ale můžete vyvolat i tak, jak to bylo známo dříve, tedy že kdekoli na domovské obrazovce předete od shora dolů, čímž posunete ikony na obrazovce jakoby směrem dolů. Jenže v tomto Spotlightu žádné kontakty nenajdete, přitom se sem dostanete odkudkoli z domovské obrazovky a nemusíte tak přejíždět neustále doleva, dokud se nedostanete na postranní Spotlight, kde už kontakty jsou.

Spotlight Contacts

Minulý rok, když Apple přidal oblíbené a navrhované kontakty do přepínače aplikací, tak někteří uživatelé okamžitě hledali způsob, jak tuto funkci vypnout. To samozřejmě šlo a celkem jednoduše. Pokud někteří z vás chtějí podobně deaktivovat zobrazování kontaktů v iOS9 v postranním Spotlightu, tak i zde je možnost, jak toho docílit, ovšem přináší sebou tu nevýhodu, že už nebudete moct přes Spotlight vyhledat žádný kontakt, ani v tom postranním, ani v tom původním nahoře.

1. Na svém iOS zařízení jděte do Nastavení
2. Vyhledejte Obecné
3. Zde hned nahoře klikněte na Hledání ve Spotlightu
4. A v poměrně obsáhlém seznamu vypněte položku Kontakty

Pokud z nějakého důvodu nechcete, aby se vám ve Spotlightu zobrazovaly naposledy používané aplikace, tak ve stejném Nastavení Spotlightu vypněte úplně nahoře položku Návrhy Siri.

IMG_0032
IMG_0033

Dnes nejčtenější

.