Zavřít reklamu

iMovie ikonaApple pred pár hodinami vydal iOS 9 a krátko po jeho vydaní začal aktualizovať aj niektoré zo svojich produktívnych aplikácií. Hneď na začiatok vydal update pre iMovie, ktoré dostalo niekoľko nových funkcií určených hlavne pre iPhone 6s, iPhone 6s Plus a iPad Pro. Majitelia najnovších mobilov od Applu, až si ich kúpia, budú môcť na svojom mobile editovať 4K videá a rovnako tak budú môcť využívať nové 3D Touch gestá, medzi ktoré patrí aj gesto pre rýchlu akciu na domovskej obrazovke. Tá umožní užívateľom okamžite zahájiť tvorbu nového videa na svojom telefóne. Takáto funkcia rozhodne poteší, zvlášť keď už má iPhone 6s natívne nahrávanie 4K videa pri 30 fps.

Najnovšie iPhony však nie sú jedinými zariadeniami, ktoré podporujú 4K. Podporuje ich aj iPad Pro, ktorý disponuje vysokovýkonným čipom Apple A9X a Apple o ňom vraví, že je tak výkonný ako počítač. Spoločnosť chce preto využiť vysoký výkon na prácu s videom – s niekoľkými 4K videami naraz, aby som bol presný. Apple už počas konferencie povedal, že na iPade Pro je možné upravovať tri 4K videá naraz a teraz to potvrdzuje novým updatom iMovie, ktorý to dokáže. Spoločnosť ďalej vraví, že iMovie pre iPad Pro má rozšírené užívateľské prostredie s novými prvkami, ako je napríklad veľký prehliadač médií a zobrazovanie 1080p HD prehrávač v plnom rozlíšení.

Užívatelia môžu ďalej vytvárať 1080p 60fps videá na novších zariadeniach. Verzia pre iPady bola obohatená o podporu klávesových skratiek a tak sa nová Smart Keyboard môže stať celkom užitočným priateľom pri práci s videom na tablete. Pri úprave filmu môžete ďalej skryť prehliadač médií, aby ste získali viac voľného miesta na obrazovke. Taktiež môžete zakázať, aby sa na fotky automaticky pridával efekt Ken Burns. Ponuka „Detaily projektu“ sa dočkala redesignu a umožní ľuďom pozrieť si filmy a upútavky bez toho, aby ich museli otvoriť. Redesignu sa dočkala aj ponuka „Video view“, ktorá vám umožní vidieť viac médií z vašej knižnice, ale len na iPade. Na iPadoch bolo tiež upravené rozhranie Inspector-u, ktorý má lepšie čitateľný text.

iMovie na tabletoch tiež podporuje režimy Slide Over a Split View počas práce s doplnkom iMovie v aplikácii Fotky. Doplnok na iPhone sa pre zmenu dočkal menšej úpravy prostredia, vďaka ktorej je práca s hudbou jednoduchšia.

iMovie for iOS iPhone 6s

Dnes nejčtenější

.