Zavřít reklamu

Steve Jobs vs Eric SchmidtEric Schmidt už nie je len predsedom predstavenstva Googlu. Dnes je predsedom v novovytvorenej materskom konglomeráte Alphabet, ktorý bol vytvorený hlavne preto, aby v tom mali Larry Page a Sergey Brin poriadok a vedeli, čo sa čomu venuje. Aj preto pozostáva spoločnosť Alphabet z viacerých bývalých divízií Googlu, medzi ktoré teraz patria aj samostatné spoločnosti Nest Labs, Calico, X Labs a ďalšie. Najziskovejšou je samozrejme divízia Google, teda tá, ktorá to všetko odštartovala. Pod ňu spadajú prakticky všetky webové služby a teda sem patrí aj služba Google Play Music. Tú sa teraz rozhodol Eric Schmidt obhájiť v novom rozhovore pre BBC, kde si kopol do konkurenčnej služby Apple Music.

Schmidt v rozhovore povedal, že služba Apple Music je desať rokov pozadu a že spoločnosť sa u nej rozhodla zaviesť elitárske chovanie. Naráža tým hlavne na to, že Apple najal desiatky, ba dokonca stovky expertov, ktorí majú na starosti obsah služby a starajú sa o to, že služba sa nechová ako robot, ale že vám rozumie. Takto sa podľa neho chovali spoločnosti pred desiatimi rokmi, pretože technológie vtedy neboli tak vyspelé ako dnes a teda bolo treba najať si ľudí, ktorí vedeli najlepšie, čo ľudia chcú počúvať a čo sa im bude páčiť. „Dnes je však lepšie si vybudovať inteligentný systém, ktorý sa vie učiť zo situácií v reálnom svete – teda sa učí z toho, čo ľudia počúvajú a podľa toho vie veľmi presne určiť, čo by mala byť ďalšia skladba – a vedia tak predpovedať, kedy by mala nasledovať Adele,“ dodáva.

Schmidt povedal, že dať hudobnú službu na starosť umelej inteligencii nie je až také elitárske riešenie a je oveľa demokratickejšie. Škoda je ale to, že aj keď si predseda predstavenstva za svojim názorom stojí, Google má zjavne opačný názor. Jedine tak si vieme vysvetliť, že jeho spoločnosť zamestnala ľudských expertov, aby sa starali o obsah v službe Hudba Play, ktorá dostala vlastné rádio. Spoločnosť sa hrdo pochválila aj tým, že medzi expertmi nájdeme aj ľudí zo služby Songza, ktorú Google kúpil pred rokom. Apple sa pre zmenu v službe Music postaral o to najlepšie z oboch svetov a aj keď časť služby má na starosti počítač, spolupracuje s expertmi.

eric_schmidt

 

*Zdroj: BBC

Dnes nejčtenější

.