Zavřít reklamu

iPhone 6s 3D Touch iconVyrobiť vlastný telefón je celkom ťažká záležitosť, predsa len sa musíte popasovať s vecami ako je dizajn (vonkajší i vnútorný), s výrobou a v neposlednom rade by ste mali inovovať, pokiaľ sa chcete odlíšiť od konkurencie a nechcete byť ďalším tuctovým výrobcom. Platí to aj v prípade iPhonu a veríme, že technológia 3D Touch dala inžinierom z Cupertina naozaj zabrať. Predsa len je to tá najväčšia revolúcia, akú sme mohli vidieť na mobiloch od zavedenia multi-touch technológie v roku 2007, kedy jej dal Steve Jobs prednosť pred rezistívnym displejom, ktorý sa lepšie používal s pomocou stylusu. A že vyvinutie novej technológie bolo ťažké, potvrdil aj samotný Apple, respektíve jeho top manažéri Phil Schiller a Craig Federighi v rozhovore pre Bloomberg.

Vyvinúť technológiu 3D Touch bolo komplikované už len z princípu, že je treba čítať myseľ. Apple musel pri jej navrhovaní myslieť na rôzne aspekty, vrátane nálady človeka. Keď je človek nahnevaný, je jasné, že bude stláčať obrazovku silnejšie, než keby bol pokojný. A vyvolať inú funkciu len kvôli zlej nálade, to by nebola dokonalá technológia. Spoločnosť preto musela myslieť aj na tieto aspekty a musela navrhnúť senzory tak, aby ignorovali náladu a vedeli vytušiť, čo naozaj človek chce spraviť. Senzory vedia, kedy je zariadenie položené na stole a kedy ho držíte v ruke, a aj to im pomáha vytušiť, či chcete obrazovku stláčať silnejšie alebo ste mali v pláne len ťuknúť. Dokopy je tu ukrytých 96 senzorov, ktoré úzko spolupracujú s novým sklíčkom od Corningu a Taptic Engine a telefón tak vie presnejšie reagovať: „A keď to nevyladíte, nič z toho nefunguje,“ dodáva Federighi nakoniec.

A samozrejme, takýto vynález je treba ľuďom predať, o čom vie Phil Schiller svoje. Nestačí prísť na javisko a povedať, že „zvládne to urobiť veci o 5% lepšie. To nikoho nezaujíma.“

iPhone-6s-3d-touch FB

*Zdroj: Bloomberg

Dnes nejčtenější

.