Zavřít reklamu

iPhone 6s 3D Touch iconBěhem středečního eventu nám společnost Apple ukázala zcela nový iPhone 6s a iPhone 6s Plus, který se chlubí novou generací displeje, který společnost nazvala 3D Touch a je tak nástupcem Multi Touch displeje, který jsme na iPhonech našli doposud. Jak je asi všem známo, 3D Touch displej rozezná tři úrovně stisku v závislosti na tom, jak silně přitlačíte prst, na základě čehož se pokaždé vyvolá jiná funkce, která může například představovat různé zkratky nebo další funkce přímo v aplikacích.

Abyste ale mohli novou funkci využívat, tak potřebujete iOS 9 a iPhone 6s nebo iPhone 6s Plus, což samozřejmě znamená, že na starších iPhonech nebo na iOS 8 tuto funkci využívat nemůžete a musíte investovat do nejnovějšího smartphonu od Applu nemalé peníze, jelikož jejich cena v Evropě stoupla, což se samozřejmě odrazí i na cenách v České republice.

Nicméně, zkratky přes 3D Touch mohou někomu připomínat funkci dlouhého podržení, kterou většina zná z Androidu. Právě takto uvažoval i vývojář Elias Limneos, který pracuje na tweaku pro starší generace iPhonů, který přinese hodně podobné funkce jako 3D Touch i do iPhonu 4S, 5, 5S, 5C a iPhonu 6, 6 Plus. Tweak totiž bude určen i pro zařízení podporující iOS 8 a jedinou podmínkou bude, mít jailbreaknuté zařízení a nainstalovanou aplikaci Cydia, odkud si tweak stáhnete.

3D Touch iPhone 6s in hand

Samozřejmě to neznamená, že váš starší iPhone díky tomuto tweaku rozpozná, jak silně displej zmáčknete, ale přináší většinu funkcí, které vyvoláte tak, že dlouze stisknete například ikonu Instagramu a objeví se stejná nabídka, jako kdybyste ji silněji zmáčkli na iPhonu 6s.

Jak vše přibližně funguje můžete vidět na přiloženém videu níže. Vývojář na tweaku nepřetržitě pracuje, ale nezmiňuje se, kdy bude tweak připraven a nebo jaké funkce přesně bude nabízet. Koukneme-li se ale na video níže, tak je vidět, že vývojář se hodně rychle přizpůsobil designu menu po silnějším stisknutí tak, jak jej prezentoval Apple, tudíž je dost pravděpodobně, že se tweak objeví v Cydii již brzy. Dobrou zprávou je, že by měl být dokonce zdarma.

*zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.