Zavřít reklamu

Apple TV boxNová Apple TV dostala užívateľsky prístupné úložisko a spoločnosť sa rozhodla, že za 149 alebo 199 dolárov dostanete naozaj slušnú kapacitu. Jedná sa totiž o 32 a 64GB pamäťové moduly, ktoré je možné využiť jednak ako cache pre obsah z iTunes Store a jednak ako úložisko, ktoré slúži pre ukladanie aplikácií. Takáto skutočnosť rozhodne potešila vývojárov, ktorí majú záujem vyvíjať vlastné hry pre Apple TV, avšak nemali by sa radovať priveľmi – Apple totiž stanovil celkom prísne pravidlá, pokiaľ ide o veľkosť aplikácií. V záujme efektívneho hospodárenia s úložiskom spoločnosť rozhodla, že jednotlivé aplikácie nesmú mať veľkosť viac ako 200MB.

Jedná sa však o limit, ktorý majú aplikácie stanovené pre hlavné knižnice, bez ktorých by aplikácia nemohla fungovať. Existuje však výnimka a dodatočný obsah, ako sú napríklad videá z danej služby alebo nové levely pre niektorú hru. Tieto sú sťahované len dočasne zo serverov App Storu, sťahujú sa na požiadanie a ukladajú sa do cache. Znamená to teda, že niektoré obsiahle hry sa nemusia na novej Apple TV objaviť vôbec a napríklad také Guitar Hero bude musieť väčšinu skladieb permanentne streamovať, keďže len verzia pre Xbox One a PS4 bude mať veľkosť niekoľko GB spolu s vyše 50-timi skladbami, ktoré môžu ľudia hrať. Rovnako tak sa Apple rozhodol dať ďalšie obmedzenie – aplikácie nesmú ukladať dáta užívateľov lokálne. Namiesto toho sa ukladajú do iCloudu, čo je ale výhoda, pretože ak vymažete aplikáciu a neskôr ju znovu nainštalujete, máte k dispozícii všetky jej dáta.

Zrejme práve takéto obmedzenia sú dôvod, prečo Apple na evente prezentoval len jednoduché plošinovky a indie tituly, ktoré nie sú tak náročné na grafiku ako napríklad CSR Racing alebo Modern Combat 5. Toto len potvrdzuje, že Apple TV bude v súčasnej podobe skôr konkurenciou pre Nintendo ako pre „veľké“ konzoly typu PS4 a Xbox One, aj keď disponuje výkonným čipom Apple A8. Ako teda budú vyzerať hry na novej Apple TV, to ukáže budúcnosť. Každopádne je treba rátať s tým, že takáto politika bude celkom nespravodlivá voči ľuďom, ktorí majú FUP, pretože zariadenie bude musieť pravidelne sťahovať dáta z App Storu, čo v prípade Infinity Blade predstavuje stovky megabajtov vždy, keď hru otvoríte.

tvOS

Dnes nejčtenější

.