Zavřít reklamu

tvOSApple dnes predstavil ďalší nový operačný systém. Tento je určený pre nový set-top box Apple TV 4. generácie, ktorý priniesol obrovské množstvo inovácií, App Store, Siri a veľa ďalšieho. Všetko je to zároveň prepojené s novým systémom tvOS, ktorého meno sa nesie v podobnom duchu ako názvy systémov watchOS a iOS, keďže všetky sú postavené de facto na rovnakom jadre, sú určené pre zariadenia s mobilnými procesormi a používajú celkom jednoduché rozhranie. Presne tieto body spĺňa aj najnovší systém tvOS, ktorý je už teraz dostupný pre vývojárov spolu so všetkými nástrojmi, vďaka čomu si môžu už teraz pripravovať svoje aplikácie a hry pre novú Apple TV.

Možnosti, ako využiť aplikácie na Apple TV, sú prakticky neobmedzené, keďže aj samotný Apple ukázal, že okrem aplikácií určených na sledovanie video obsahu a hier by sme mohli používať Apple TV aj napríklad na nakupovanie oblečenia a iných položiek z internetových obchodov z pohodlia obývačky. V blízkej dobe by sme tak mohli čakať aj napríklad eBay, Amazon a ďalšie obľúbené internetové obchody priamo na tej najväčšej obrazovke, ktorú máme vo svojich domovoch. Nakoniec dúfame, že nová Apple TV s obchodom App Store urýchli aklimatizáciu zariadenia aj v našich končinách – vieme si celkom predstaviť, že JOJ, Markíza a ďalšie stanice vydajú svoje vlastné aplikácie, cez ktoré je možné sledovať živé vysielanie týchto staníc. Ale ktovie, ako to bude, necháme sa prekvapiť tým, čo prinesú lokálne televízie a vývojári.

Vývojári tiež majú k dispozícii na stiahnutie nový nástroj menom Parallax Previewer, ktorý umožňuje pozrieť si a otestovať vrstvované ikony aplikácií alebo obrázky vytvorené špeciálne pre novú Apple TV. Vzhľadom k tomu, že Apple TV ešte nie je v predaji, tak pohyby obrázkov je možné testovať s pomocou trackpadu a myši. Zaujímavosťou je tiež plugin, ktorý umožní okamžite importovať a exportovať grafiku z Photoshop Creative Cloud. Registrovaní vývojári majú možnosť stiahnuť si všetky potrebné nástroje priamo tu.

tvOS

Dnes nejčtenější

.