Zavřít reklamu

iPad Air 2 iconJe to až neuvěřitelné a popravdě to čekalo jen málo z nás, ale Apple dnes představil svůj vůbec největší a letos nejočekávanější iPad. Jedná se samozřejmě o iPad Pro s obrovskou 12,9palcovou uhlopříčkou, který nabídne mnoho nevídaného a zcela mění celou řadu iPadů tak, jak jsme ji doposud znali. Nový iPad Pro je rozhodně hned z několika důvodů zcela jedinečný a míří na sféry, na které dosavadní iPady nedosáhly. Svou obrovskou uhlopříčkou se totiž hodí především do škol a podniků.

Tim Cook uvedl, že se jedná o největší iPad v historii iPadů a neměl tím na mysli jen velikost. Novinka skutečně nese název iPad Pro a jedná se o největší, nejvýkonnější a nejlepší iPad, který kdy Apple vyrobil podle slov Tima Cooka. Větší displej vám umožní být blíž vašim dokumentům, máte k dispozici více místa, které nahradí notebook. iPad Pro je ideální pro hraní her a sledování seriálů a stejně tak dobře se na něm i píše. Nabízí plnou klávesnici, která je stejně velká jako Apple Wireless keyboard. Klávesnice umožní stejně pohodlné psaní jako fyzická klávesnice.

IMG_1785

Split View, novinka v iOS 9 je designována přímo pro iPad Pro, který má 12,9″ displej a můžete si jej rozdělit. Displej nového iPad Pro je stejně široký, jako byl displej iPadu Air vysoký. Rozlišení je 2732 x 2048 a nabizí 5,9 Milionů pixelů, což je stejná hustota jakou má MacBook Pro Retina. 
IMG_1793

Novinka nabízí několik speciálních vychytávek, které doposud nabízel jen iMac Retina 5K, jedná se o technologie, které uatomaticky upravují jas a starají se o co nejlepší zobrazení a vykreslení dat. iPad Pro pohání procesor Apple A9X, jedná se o 3x generaci 64-bitového procesoru od Applu. a iPad Pro je 1,8x rychlejší než iPad Air a je 22x rychlejší než původní iPad. Jeho grafický výkon je 360x vyšší než u původního iPadu. Výkon procesoru a grafického čipu lze přirovnat k výkonu počítače. Je rychlejší než 80 přenosných počítačů na trhu a to o více než 90%. Výdrž baterie je 10 hodin při běžném použití.

iPad Pro stereo
iPad Pro battery

iPad Pro nabízí speciální audio systém který obsahuje 4 reproduktory, které reagují na to jak iPad držíte, aby stále nabízely kvalitní stereo poslech. iPad Pro je tlustý pouhých 6,9mm a iPad Air pro srovnaní je tlustý 6,1mm. Původní iPad vážil 1,54 libry a měl 9,7″ displej, zatím co iPad Pro má 12,9″ displej a váží 1,57 libry.

IMG_1806
Apple zároveň představil také iPad Pro Smart case se speciální fyzickou klávesnicí. Jedná se o minimalistickou extrémně tenkou klávesnici, která však nabízí stejnou technologii stisku kláves jako Apple MacBook.  iPad Pro má smart connector, což je speciální konektor pro připojení klávesnice. iOS 9 rozezná kdy je klávesnice připojena s kryje klasickou softwarovou klávesnici.
IMG_1788

Apple představil také speciální stylus Apple Pencil se speciální technologií, která rozezná jakým stylem tlačíte, jak tužku pokládáte a jak silně kreslíte nebo píšete. Dokáže také automaticky udržet čáry volné pokud chcete dělat přímky a pomůže vám kreslit dokonaleji, než to dokážete běžnou tužkou. Tužka rozeznává tlaky, náklony a další věci. Nabíjí se pomocí Lightning konektoru a to přímo z iPadu Pro a je určena jak pro obyčejné smrtelníky, tak i pro grafická studia a architekty. Více informací o Apple Pencil se dozvíte v samostatném článku o Apple Pencil, který právě připravujeme.

Apple Pencil

Apple Pencil demo
Apple nechal pro iPad Pro připravit také speciální verzi Office, která je určena přímo pro iPad Pro a dokáže využít nejen jeho velký displej ale především pak Apple Pencil. Office nabízí řadu možností, jak Apple Pencil využít. Můžete buď komentovat smaotné dokumenty a nebo do nich přímo zasahovat a využít spojení klasické technologie dotykem a Apple Pencil. Office samozřejmě poznají, kdy máte Apple Pencil v ruce a používáte ji a kdy ji položíte na stůl a podle toho nabízí jednotlivé funkce. Office navíc rozpoznává tvary, pokud nakreslíte například kruh, automaticky se vytvoří dokonalý kruh, který byste pouze rukou nenakreslili.

Apple také pozval na pódium Erica Snowdena z Adobe, který ukázal jak využije Apple Pencil přímo v aplikacích od Adobe. Vše opět funguje velmi intuitivně a když nakreslíte jednoduchý tvyr, Adobe jej automaticky rozpozná a doplní, aby vypadal dokonale. V rámci aplikace ukázal také geniální možnost jak vytvořit dokument a upravovat v další aplikaci prvky, které do daného dokumentu vkládáte. Pokud například vytváříte nějakou pozvánku nebo dokument, můžete do něj vložit fotografii a fotografii v další apliakci upravíte tak, aby vypadala dokonale. iPad Pro ukázal že má dostatek výkonu pro podobné operace a umožňuje skutečně pokročilou práci s dokumenty v reálném čas a to včetně pokročilých grafických úprav.

Snímek obrazovky 2015-09-09 v 19.33.53

Nakonec si Apple pozval lékařku, která ukázala, jak dokáže iPad kvůli vysokému výkonu v reálném čase vykreslovat jednotlivé části lidského těla v extrémně vysokém rozlišení, díky čemuž může lékař simulovat různé úrazy a onemocnění a zakreslovat je přímo do modelů lidského těla, to vše v reálném čase.

Nyní vás zřejmě zajímá již jen cena samotného iPadu Pro, ten se bude prodávat ve třech barvách, silver, gold a space gray. Cena 32GB verze bude 799$, 128GB verze bude stát 949$ a obě tyto verze budou Wi-Fi only. Jediná verze s Wi-fi + Cellular bude 128GB verze, která bude za 1079$. Apple Pencil bude stát 99$ a obal s klávesnicí pak 169$. Prodej začne v listopadu letošního roku.

Snímek obrazovky 2015-09-09 v 19.49.17

Dnes nejčtenější

.