Zavřít reklamu

Apple-Pencil iconTo, čemu nikdo nevěřil. To, co Steve Jobs nesnášel. Apple dnes představil stylus pro nový iPad Pro – Apple Pencil. Názvu se zpočátku několik diváků z publika zasmálo, ale Apple to myslí zcela vážně. Každopádně Apple Pencil vypadá rozhodně skvěle a v případě nového iPadu Pro dává smysl a rozhodně bude pro obrovskou uhlopříčku jako dělaný, jelikož podporuje několik gest, které při práci s iPadem usnadní neuvěřitelně práci.

Apple Pencil není jen obyčejné pero, které jste mohli doposud k iPadu zakoupit, ale umožňuje ovládat iPad zcela jinak. Podporuje totiž technologii Force Touch, a tak stačí více zatlačit a píší se tlusté čáry nebo pero jen naklonit a čára se přizpůsobí náklonu. Na produktovém videu pero působilo jako kdyby bylo zcela obyčejná fixa, která kreslí přesně tak, jak táhnete, tlačíte nebo nakláníte.

Systém iPadu Pro i celý tablet je přímo přizpůsobený stylusu od Applu a podporuje několik gest a dalších možností, které sebou Apple Pencil přináší. Pero se ale samozřejmě neobejde bez energie, tudíž má v sobě integrovanou miniaturní baterii, kterou musíte dobít přes Lightning konektor na druhé straně pera, například tak, že jej připojíte přímo do iPadu Pro a pero se dobije opět do plna a vy jej můžete naplno využívat.

Trochu smutnou zprávou je, že Apple Pencil se bude prodávat zcela odděleně a tudíž jej k iPadu Pro nedostanete. iPad Pencil bude stát $99 tedy přibližně 2500 Kč. Dostuný bude v listopadu společně s iPadem Pro.

Apple Pencil
Apple Pencil demo
iPad Pro Keyboard Connector

Apple Pencil Lightning
Apple Pencil

Apple Pencil demo

Snímek obrazovky 2015-09-09 v 19.33.53

 

Dnes nejčtenější

.