Zavřít reklamu

iPhone robber stealingZa poslední rok se událo hodně incidentů, ve kterých figuroval iPhone jako neprůstřelná vesta nebo ochrana proti probodnutí tyčí při havárii autobusu. Dokonce plastový iPhone 5c dokázal zachránit majitele před výstřelem z brokovnice, když si šel vyřídit nedorozumění s partičkou teenagerů. Tentokrát iPhone 5s sehrál v incidentu podobnou roli a opět zastavil kulku, která by pro jednoho mladíka byla s největší pravděpodobností smrtící.

Minulý týden se totiž na univerzitě Fresno State v Kalifornii připlížil zloděj zezadu k jednomu studentovi a chtěl mu ukrást tašku i s počítačem. Mladík se samozřejmě jen tak nenechal okrást a tak se bránil. Během souboje se však ozval výstřel a student byl tak v šoku, že nechal zloděje i s taškou utéct. Střela by zasáhla mladíka do stehna, ale díky tomu, že měl v kapse iPhone, tak se zastavil o  kovové tělo telefonu a mladík neměl žádné zranění.

Student chce zůstat v anonymitě, jelikož zloděj a střelec je stále na svobodě. Jeho spolubydlící však celý incident upřesnil. Mladík prý právě šel do jejich bytu, když u dveří se k němu zloděj přiblížil a sebral mu tašku i s počítačem. Mladík jí okamžitě vytrhl zpět, ale v tom ho útočník střelil do nohy, vzal tašku a utekl. Student byl tak v šoku, že už nemohl nic dělat a poté jen přišel za svým spolubydlícím a ukazoval mu roztrhané kalhoty. Nikde však žádná krev a to jen díky iPhonu, který poté vytáhli z kapsy a viděli rozstřelený kryt, displej i zadní část telefonu.

iphone-bullet-shattered

iphone-bullet

*zdroj: BGR

 

Dnes nejčtenější

.