Zavřít reklamu

iPhone 6s icon 2Od představení iPhonu 6s a 6s Plus nás dělí jen několik dní a většina se už nemůže dočkat. Letošní jablečný telefon má být opravdu revoluční a bude se jednat o největší posun v historii iPhonů. Už od začátku roku se spekuluje, co vše by měly iPhone 6s a 6s Plus nabídnout. Úniků nebylo tolik, jako u předchozích modelů, i tak nám ale dokázaly sestavit poměrně přesnou předpověď, jak bude nový model vypadat a co vše nabídne. Za celou dobu jsme vám přinesli spoustu článků, ve kterých jsme o všech únicích informovali, ale možná vám některý unikl. Právě proto přinášíme kompletní shrnutí, kde jsme napsali opravdu úplně vše, co doposud uniklo a zdá se být věrohodné. Pokud vás tedy iPhone 6s zajímá, máte nyní možnost přečíst si podrobné informace s čím vším nás příští týden, 9. září, oslní.

Stejný design
Oba nové modely budou designově naprosto stejné jako loňské modely iPhone 6 a 6 Plus. Budou se lišit pravděpodobně jen v barvách, jelikož se objevovaly informace, že Space Gray by měla být více tmavá, tedy více do černa a Gold by také měla být více zlatá. Nové barvy by se měly podobat těm z Apple Watch. Pokud jsou ale poslední úniky fotografií reálné, tak to vypadá, že se ani barvy nezmění a budou naprosto stejné jako u loňských modelů.

Zadní fotoaparát
iPhone dělal vždy skvělé fotky, o tom není pochyb. Přesto ho dokázala vždy nějaká vlajková loď během roku porazit a nabídla lepší snímky. Mnoho uživatelů také volá po více megapixelech. Je sice pravda, že Apple se svým iPhonem dokazuje, že na megapixelech zase tolik nezáleží, avšak má to i své nevýhody, především v momentě, kdy chceme fotografii přiblížit. iPhone 6s a 6s Plus nabídnou vůbec největší vylepšení fotoaparátu za celou historii iPhonů. V první řadě se tvrdí, že zadní fotoaparát bude 12-megapixelový se speciálním snímačem od Sony s označením RGBW, který přidává bílý subpixel vedle standardu RGB, díky čemuž zlepší kvalitu obrazu a kompenzuje menší velikost pixelů. Dále by měl fotoaparát disponovat čočkou, která bude složena z pěti na sobě položených safírových sklíček, které zajistí lepší fotografie za horšího světla, tedy zejména večer. Poslední zpráva ale tuto teorii tak torchu vyvrací, jelikož analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že apple už nepoužíje safír, ale vrátí se zpět na Gorilla Glass, jelikož se safírové sklíčko na fotoaparátu iPhonu neosvědčilo v crash testech, na druhou stranu je ale odolnější proti poškrábání. Dále by měl iPhone 6s umět nahrávat video ve 4K rozlišení, což by byl velký skok oproti současnému Full HD.

iPhone 6 camera

Přední fotoaparát
I přední kamera se má dočkat velkého vylepšení. Snímač by měl být mnohem lepší a umožnit tak pořizovat kvalitnější selfie. Zvýšit by se měl i počet megapixelů, ale není úplně známé na kolik. Uvažuje se například o 5 Mpx, což by dávalo smysl, a dokonce toto číslo potvrdil i nejlepší Apple analytik Ming-Chi Kuo. Přední kamera by pak měla umět natáčet videa ve slow-motion a vyfotit panorama. Kromě toho nabídne jakýsi blesk, tedy že v momentě, kdy se budete fotit, se rozzáří obrazovka iPhonu do bíla a tím vás nasvítí.

Force Touch
Tak jako u Apple Watch, tak i u nového iPhonu 6s a 6s Plus dočkáme už téměř s jistotou Force Touch displeje. Jedná se o technologii, která umožňuje vyvolat další akce nebo nabídky při silnějším stlačení displeje. Ovládání iPhonu 6s by se tak mělo posunout na novou úroveň a také by se mělo v mnoha případech několikrát zrychlit. Jak bude Force Touch displej na iPhonu fungovat nám prozradil server 9to5mac, více si přečtete zde.

force-touch-642x347

RAM
Už delší dobu volají Apple uživatelé po RAM paměti s vyšší kapacitou. iPhone si sice vystačí s 512MB respektive s 1GB, ale v některých situacích je i takto malá paměť nevýhodou. Právě z těchto důvodů by měly iPhone 6s a 6s Plus nabídnout 2GB RAM, což by rozhodně potěšilo spoustu fanoušků a Apple by si s tím vystačil na několik let dopředu. Jen pro srovnání, konkurence s Androidem už u svých vlajkových lodí nasazuje dokonce 4GB RAM, pravděpodobně kvůli tomu, aby byl Android opravdu plynulý, i to ale někdy nepomáhá. Důkaz o tom, že iPhone 6s nabídne 2GB RAM najdete zde.

Procesor
Vedle 2GB paměti RAM se s jistotou dočkáme i procesoru A9 výráběný 14nm technologií. Ten by měl být podle informací i podle úniků mnohem výkonnější a o něco málo úspornější. Procesor A9 by měl znamenat velký nárůst ve výkonu, což pravděpodobně použijete jen při hraní her nebo u náročnějších aplikací, které by například umožňovaly pracovat s nahraným 4K videem. Důkaz o tom, že je procesor A9 mnohem výkonnější najdete zde.

Apple A9

Touch ID
Touch ID je příjemná funkce a pokud si na ni jednou navyknete, už nechcete nic jiného. V této technologii je opět Apple napřed, jelikož některé společnosti přiznaly, že momentálně nedokáží nabídnout tak dobrou čtečku otisku prstů jako má iPhone, protože Apple vlastní všechny důležité patenty. Touch ID na iPhonu 6s by mělo být výrazně lepší, přesnější a rychlejší. Podle informací by se mělo jednat o velký skok vpřed, jelikož Apple chtěl vylepšit Touch ID především kvůli rozšiřování Apple Pay.

iPhone 6s Rose Gold
Barvičky a zase barvičky. Tak jako před dvěma lety u iPhone 5s, tak i letos by měl Apple přidat další barvu k současné Space Gray, Gold a Silver. Tentokrát by se mělo jednat o Rose Gold. Ne ale o tak křiklavě růžovou jako u iPhone 5c, ale o decentní a luxusnější, tedy stejnou jako Apple Watch Edition. Ostatně proč ne, pro dámu určitě skvělá volba. Apple podle informací použije současnou Gold variantu a vdechne jí jakýsi měděný nádech, tudíž bude působit matně, a tak trochu růžově až zlatě. Přední strana i pruhy na zadní straně zůstanou bílé. Na to, jak bude přesně Rose Gold na iPhonu 6s vypadat se můžete podívat zde.

iPhone 6s Rose Gold

LTE čip
Server 9to5Mac odhalil už potvrzenou informaci, že iPhone 6s bude disponovat novým LTE čipem od společnosti Qualcomm, který nabídne teoreticky dvakrát vyšší download, ale upload zůstane stejný. Vzhledem k tomu, že v ČR se 4G v poslední době opravdu rozšířilo po celém území, je tato zpráva pro nás také důležitá. Ještě důležitější ale je, že nový čip bude také úspornější a bude se méně zahřívat. Při brouzdání na 4G síti vás tedy už iPhone nebude pálit do ruky a dokonce procenta baterie nebudou klesat závratnou rychlostí, jako tomu bylo doposud.

Baterie
Někteří možná doufali, že iPhone 6s nabídne větší baterie, ale zdá se, že tomu tak nebude. Dokonce se objevily informace a snímky, které dokazují, že baterie v iPhonu 6s bude mít o maličko nižší kapacitu, než u loňského modelu. Jaký bude výsledek není stále jasné, jelikož zdroje fotografií nebyly ověřené, a tak stále můžeme doufat. V první polovině roku dokonce vyplouvaly informace, že baterie bude díky silnějšímu tělu o něco větší, jenže tělo se zvětšuje právě kvůli Force Touch a ne kvůli baterii. Apple tak počítá s novinkami v iOS 9, které by se měly postarat o delší výdrž všech iPhonů a právě proto se asi nepouštěl do zvyšování kapacity baterie.

iPhone 6 iFixit teardown

Velikost uložiště
Pro někoho možná smutná zpráva, někomu je to jedno. Nicméně, iPhone 6s i 6s Plus mají opět nabídnout v základu 16 GB uložiště pro data. S 32 GB se opět nepočítá jako minulý rok. Ceny tak zůstávají stejné jako doposud. Vedle toho bude ještě Apple nabízet 64 GB a 128 GB iPhone 6s a 6s Plus. S vypuštěním 16 GB varianty a vrácením 32 GB můžeme počítat u iPhone 7.

Rozměry a materiál
Vzhledem k použití Force Touch displeje bude iPhonu 6s a 6s Plus o 0,2mm tlustší a dokonce i o malinko větší. Ve výsledku však uživatel vůbec nic nepozná a dokonce bude možné použít stejné obaly jako pro iPhone 6 nebo 6 Plus. Vzhledem k loňské aféře „bendgate“ se Apple rozhodl, že u nových letošních modelů použije hliník série 7000, tedy úplně stejný materiál jako použil u Apple Watch Sport a který je o 60% silnější než standartní hlíník, ale pořád stejně lehký. Ve výsledku má být iPhone odolnější a tělo se už jen tak neohne. Aby Apple opravdu zabránil loňským problémům, vyztužil ještě tělo na kritických místech těla.

9to5mac_6s26

Žádný iPhone 6c
Od začátku letošního roku se spekuluje také o 4″ iPhonu 6c. Unikly i snímky šasi, avšak podle analytika Ming Chi Kuo žádný iPhone 6c nedorazí a Apple ponechá pouze iPhone 5s, který má stále dostačující výkon. To však neznamená, že 4″ iPhone “6c” nedorazí. Objevily se informace, že Apple jej představí až později a to buďto ke konci roku nebo na začátku příštího. Ani jedno by ale moc nedávalo smysl, jelikož několik posledních let představuje Apple své smartphony vždy v září.

Cena a dostupnost
Oba letošní modely budou stát úplně stejně jako loňské iPhony. Cena v dolarech a eurech zůstane stejná jako před rokem. Cena v korunách je ve hvězdách, ale pravděpodobně neklesne na částku, jako když se začal prodávati Phone 6, tudíž zůstane pořád na zvýšených 21 190 Kč za nejlevnější model. Apple představí iPhone 6s a 6s Plus už tuto středu 9. září. Předprodej začne hned v pátek 11. září a telefony se v první vlně, tudíž i v Německu, začnou prodávat za týden v pátek 18. září. Do České republiky by se měly po vzoru minulého roku dostat až za měsíc v pátek 24. října a na Slovensko pak o týden déle, tedy 31. října.

 

iphone 6s and iPhone 6s Plus

Dnes nejčtenější

.