Zavřít reklamu

firefoxVývojářský tým Mozilla dnes vydal svou úplně první verzi prohlížeče Firefox pro iOS. Bohužel je Firefox pro iOS dostupný pouze na Novém Zélandu, ale vývojářský tým dodal, že během vývoje se bude rozšiřovat do dalších zemí, ovšem prozatím není jasné do jakých. Firefox pro iOS je prozatím jen testovací verze a vývojáři chtějí vyladit všechny mouchy, než prohlížeč vypustí mezi všechny uživatele všech zemí.

Vývojáři samozřejmě po uživatelích chtějí zpětnou vazbu, kde jim mají nahlašovat chyby, které vzápětí opraví. V současnosti není Firefox moc stabilní a některé funkce nefungují tak, jak mají. Firefox sbírá data především ze své funkce pojmenované jako Intelligent Search, která je vestavěná v prohlížeči a zobrazuje návrhy výsledků a možnost zvolit si poskytovatele vyhledávání. Nechybí ani podpora pro účty, kde se synchronizují všechny záložky, historie, hesla a otevřené karty mezi všemi zařízeními, tedy i mezi desktopem. Firefox pro iOS ještě obsahuje funkci Visual Tabs, která vylepšuje přehlednost mezi otevřenými kartami.

Pokud chcete být jako první informováni o tom, že je Firefox pro iOS dostupný ve vaší zemi, pak se můžete přihlásit k odběru přímo zde. Prozatím není jasné, jak dlouho bude vývoj prohlížeče trvat a kdy se rozšíří do dalších zemí, ale společnost se zmínila, že ostrá verze by měla ke konci tohoto roku.

Firefox for iOS screen

Firefox for iOS
*zdroj-obrazek: redmondpie

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.