Zavřít reklamu

IFA 2015 LogoVeletrh IFA nám pomalu klepe na dveře, protože brány berlínských výstavišť se pro širokou veřejnost otevřou 3. září. Právě proto je dobré si zrekapitulovat co všechno bychom mohli očekávat a co všechno bychom měli očekávat. Z řad telefonů, na jejichž představení čekáme, můžu zmínit například Asus Zenfone, Huawei Mate S nebo Sony Xperia Z5 a její zmenšenou verzi Xperia Z5 Compact. Pokud jde o tablety, na které se můžeme těšit, tak snad by Samsung mohl ukázat tablet Galaxy Tab S2 8.0. Na veletrhu toho bude samo sebou k vidění plno, povětšinou domácí elektroniky typu pračky, ledničky, ale i třeba televize. Nebojte, samozřejmě jsme nezapomněli na nositelnou elektroniku, tzv. wearables. Té bude na IFě také plno a já jsem pro vás vybral ty nejzajímavější kousky, na které se můžeme těšit. Pojďme to vzít v abecedním pořádku.

Asus
První v našem výběru je Asus. Víme přesně co od Asusu očekávat a to dvě varianty nových hodinek Asus Zenwatch. Podobně jako u Apple Watch Asus nasadil dvě velikosti – 49x41mm a menší 45x37mm. Dále víme, že hodinky poběží na rozdíl od předchozí generace na Android Wear, ale měla by to být už ta vlna hodinek, které budou kompatibilní i s iPhony. Baterie by měla vydržet přes dva dny. Zajímavější je ovšem displej, mělo by se totiž jednat o zahnutý AMOLED, ale nepředstavujte si, že bude zahnutý, jako například Samsung Gear. Displej by měl být jen lehce zahnutý, to aby lépe kopíroval povrch zápěstí.

Zenwatch 2

Huawei
Já osobně se nejvíce těším na hodinky od Huawei. O těchto hodinkách se v poslední době, kdy se blíží veletrh IFA, mluví velmi nahlas a často. No a v posledních dnech se mluví právě o tom, že Huawei přislíbil hodinky i pro uživatele iPhonů. Dnes to Google schválil, takže se můžeme těšit na hodinky s Android Wear. Co hodinky mohou nabídnout? Především se jedná o skvělé zpracování a minimalistický design.

Huawei Watch

Motorola/Lenovo
Motorola, nebo vlastně Lenovo, by měla na veletrhu IFA v Berlíně ukázat hlavně druhou generaci krásných a minimalisticky provedených hodinek Moto 360. Již uniklo několik fotek a dokonce i video, které bylo ale vzápětí staženo zpět. Rozhodně ale můžeme říct, že design se zřejmě moc nezmění, přeci jen Moto 360 patří k těm nejhezčím chytrým hodinkám na trhu, tak proč měnit něco tak stěžejního, jako je design. Každopádně by nové hodinky měly mít větší baterii a výkonnější chipset. Důležitou informací je, že hodinky na sto procent poběží na platformě Android Wear, ale tahle druhá generace by měla právě být kompatibilní s iPhony.

moto 360 2

Samsung
Samsung se zřejmě stane tahákem celého veletrhu. To bude zřejmě způsobeno tím, že Samsung má své produkty v několika odvětvích a ne jen v řadách telefonů a tabletů. Z hlediska wearables se ale zřejmě nejvíce těšíme na hodinky Gear S2, o kterých se v posledních dnech mluví opravdu nahlas. Především o uniklé fotce z Instagramu zaměstnance Samsungu, který je má na zápěstí. Bohužel o hodinkách toho moc nevíme, známe sice design, který je naprosto skvělý, ale to je vše. Neznáme ceny ani datum uvedení na trh, zkrátka si na všechno budeme muset počkat na veletrh IFA.

DennisMiloseskiInstagramSamsungGearS2_icon

LG
LG s velkou pravděpodobností na IFě představí nové hodinky, které by mohly nést jméno LG Nemo, ale to není nijak potvrzené. Co je ovšem ohlášené, že hodinky budou mít superostré rozlišení a uniklo i přesné číslo a to je 480×480. Hodinky by mohly být kruhové, protože tenhle design LG vychází skvěle. Bohužel LG se na veletrhu bude zaměřovat více na smartphony a tablety a hodinky tak musí odjet na druhou kolej. Alespoň prozatím.

LG Nemo

HTC
Pokud jste se těšili, že HTC představí svůj debut na poli chytrých hodinek, tak vás bohužel musím vyvést z omylu. Ale přeci jen se možná dočkáme wearable od HTC. Mělo by se jednat o headset pro virtuální realitu, takže herní záležitost, pojmenovaný HTC Vive. Podobu Vive již známe, daleko více nás ale bude zajímat datum, kdy bude Vive uveden na trh. HTC by mohlo v Berlíně ukázat demo Vive, abychom věděli jak bude fungovat a s jakými hrami bude kompatibilní. Na tohle všechno si ale budeme muset ještě pár dní počkat.

HTC Vive

 

Dnes nejčtenější

.