Zavřít reklamu

iPad Air 2 iconUž keď Apple oficiálne oznámil, že jeho najnovší event sa bude konať na mieste, na ktorom bol pred 38 rokmi predstavený počítač Apple II, bolo nám jasné, že to nebude obyčajná akcia. Bude to vskutku obrovský event, na ktorom sa dočkáme predstavenia iPhonu 6s, iPhonu 6s Plus, Apple TV, nových remienkov pre Apple Watch Sport a kupodivu sa tu stretneme s ďalšími dvoma produktami. Namiesto toh, aby Apple predstavil svoje iPady v októbri/říjnu, ako bolo zvykom, predstaví ich už o pár dní. Tvrdí to server 9to5mac s odvolaním na zdroje, ktoré mu prezradili, že na evente uvidíme dva nové tablety – iPad Pro a iPad mini 4.

iPad Pro je oficiálny názov nového zariadenia a tablet sa podľa všetkého dostane do predaja v novembri/listopadu s tým, že predobjednávky budú zahájené na konci októbri/října. Nie je však vylúčené ani to, že Apple na poslednú chvíľu zmení svoje rozhodnutie a predstaví tablet až na začiatku budúceho mesiaca, aby sa naň nečakalo tak dlho. Tablet sa bude orientovať hlavne na produktivitu a jeho zameranie úzko súvisí s partnerstvami s Cisco a IBM. Prinesie ale aj zopár hardvérových noviniek a môžeme uňho čakať stylus s podporou Force Touch, stereo reproduktory na vrchnej a spodnej strane tabletu (alebo ľavej a pravej). Nakoniec, nebude na ňom bežať iOS 9, ale iOS 9.1 s upravenou verziou Siri a notifikačného centra.

Po jeho boku sa dočkáme oznámenia iPadu mini 4, ktorý bude tenší oproti dnešnému modelu, ponúkne výkonnejší čip Apple A8 s podporou split-screen multitaskingu a bude tiež disponovať kvalitnejšími kamerami vpredu aj vzadu. Apple pracuje podľa všetkého aj na iPade Air 3, ale ten sa dostane do predaja až budúci rok. Tento rok teda uvidíme len dva tablety z troch a vyzerá to, že Apple pokryje na jedinom evente všetky iOS zariadenia. A presne to sa snaží vyjadriť veľkosťou budovy, v ktorej predstaví svoje novinky – divadlo Billa Grahama je totiž najväčšou konferenčnou halou Applu za posledné roky. Má totiž kapacitu 7000 ľudí, čo je viac, než koľko miest ponúka konferenčná hala na WWDC v stredisku Yerba Buena.

iPad Pro

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.